Daniel Constantin: PSD adânceşte discrepanţele din sistem, continuând ce a făcut Guvernul Cioloş

Pensiile militarilor vor fi practic 'îngheţate pe viaţă', o ruşine pentru guvernarea PSD-ALDE, a atras atenţia deputatul Daniel Constantin.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Ordonanţa de urgenţă privind pensiile speciale reprezintă o ruşine pentru guvernarea PSD-ALDE, a acuzat joi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul Daniel Constantin.

"Modificarea cadrului legal afectează peste 150.000 de persoane, care nu fac parte din sistemul public de pensii, ci aparţin de bugetele ministerelor de resort. În prezent, baza de calcul actuală a pensiilor militare este de 65% şi nu de 80%, aşa cum eronat afirma ministrul Muncii, iar limitarea acestor pensii este la 85% şi în niciun caz la 100%. Ce uită să mai spună Olguţa Vasilescu este că militarii au contribuit suplimentar la pensia privată, instituită cu anul 1967, respectiv la pensia civilă obţinută prin contributivitate, ca orice civil, pentru anii lucraţi după pensionarea din armată", a declarat Daniel Constantin.

În opinia politicianului, PSD adânceşte discrepanţele şi disfuncţionalităţile din sistem, continuând ce a făcut Guvernul Cioloş prin OUG 57/2016 "care a pus generalii şi chestorii ieşiţi în rezervă înainte de 1 ianuarie 2016 în situaţia de a avea pensii mai mici decât propriii lor şoferi trecuţi în rezervă după data respectivă".

În opinia lui Daniel Constantin, PSD vrea să introducă discriminarea, tăind doar militarilor în rezervă dreptul legal la creşterea pensiei, întrucât alinierea pensiilor la militari se face doar cu un procent din creşterea veniturilor personalului activ.

"Pensiile militarilor urmează să fie practic 'îngheţate pe viaţă' şi să îşi piardă puterea de cumpărare gradual, an de an, urmând a intra sub nivelul pensiilor contributive, care vor continua să fie indexate an de an cu 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu", a susţinut Daniel Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne