Daniel Constantin, despre Tăriceanu: "Abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului lui"

În ALDE, partid pe care Tăriceanu îl preia "ostil", se întâmplă lucruri care depăşesc imaginaţia, susţine Daniel Constantin, acuzându-l pe Tăriceanu că una spune în spaţiul public, alta face în partid.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului" lui Tăriceanu, a afirmat joi copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, acuzând numeroase nereguli şi abuzuri din partea şefului Senatului despre care susţine că preia în mod ostil partidul, relatează Agerpres.

"Abuzurile continuă acolo (n.r. la partid) — se schimbă oameni, se schimbă yale, se sechestrează lucruri. Astea sunt lucruri minore care ţin de un anumit comportament şi care, din păcate, a plecat de la co-preşedintele Tăriceanu şi se pare că s-a dus şi la o parte din colegii din teritoriu, ceea ce sigur că regret. Nu e vorba de mine. Sunt colegi din teritoriu şi chiar de la organizaţiile din Bucureşti care nu mai au acces în sediu. Ceea ce se întâmplă în ALDE, din păcate, mai ales din partea unui om care se doreşte a fi liberal şi pozează în spaţiul public ca liberal, este un abuz şi o preluare ostilă", a declarat Constantin joi, la Digi 24.

Constantin a acuzat că în partid se întâmplă "lucruri care depăşesc imaginaţia", Tăriceanu fiind autor al unor abuzuri politice grave.

"Aud chiar că se vor folosi unilateral conturile partidului în condiţiile în care suntem ordonatori de credite amândoi. Sunt lucruri care depăşesc imaginaţia şi pe care nu le bănuiam a le pune în dreptul domnului Tăriceanu. (...) Domnul Tăriceanu a spus întotdeauna şi am crezut şi eu că se luptă împotriva abuzurilor, pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. În realitate lucrurile se întâmplă cu totul si cu totul altfel. Chiar mă uitam în cariera domniei sale şi constat, din păcate, că abuzul este oarecum parte a ADN-ului domniei sale. Abuzurile politice, nu mă refer la alte abuzuri", a adăugat Constantin.

"Eu aveam o casă care se numea PC. În casa noastră a venit dl Tăriceanu cu 1-2 prieteni, o rudă, două, trei, cinci. Noi, de bună-credinţă, acceptăm să vină în casa noastră, cu sedii, grupuri parlamentare, şi după un timp constatăm că ei n-aveau gânduri curate şi după doi ani spun: nu mai e loc de voi în această casă şi ne scot pe geam, pe uşă, pe unde nimeresc”, a mai spus Daniel Constantin.

Copreşedintele ALDE a mai susţinut că şedinţele trebuiau organizate până la congres pe principiu paritar, ceea ce nu s-a întâmplat şi a declarat că anumiţi oameni "au fost numiţi abuziv în funcţii publice (secretari de stat, şefi de agenţii) pe criterii care nu ţin de performanţa politică".

Nu în ultimul rând, Daniel Constantin a subliniat că împreună cu colegii care provin din Partidul Conservator ar fi putut să îi retragă lui Tăriceanu sprijinul politic pe baza statutului ALDE şi a precizat că lucrurile au mers bine până la momentul alegerilor şi au început să fie numiţi oameni în funcţii.

"Haideţi să punem oameni în funcţii după performanţă astfel încât să nu punem în pericol imaginea ALDE", a declarat Constantin.

Daniel Constantin a mai susţinut că deciziile se luau în ALDE "unilateral" de către Tăriceanu şi că portofoliul Mediului i-a revenit ca urmare a unei înţelegeri Dragnea-Tăriceanu, deşi el şi-ar fi dorit portofolii pe care le cunoaşte mai bine, cum ar fi Agricultură sau Fondurile Europene.

Reamintim că în urma conflictului cu Tăriceanu, Constantin a fost lăsat fără sprijinul ALDE şi fără portofoliul din Guvern, Dragnea şi Grindeanu poziţionându-se clar de partea şefului Senatului, aşa acuzat de abuz cum e.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne