Dăncilă, somaţie de la Palatul Victoria pentru "candidatul Iohannis" şi "gălăgioşii lideri ai PNL"

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul demisionar Viorica Dăncilă a lansat luni, de la Palatul Victoria, un nou atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a liderilor PNL, pe care îi acuză că sunt „incompetenţi” şi că au dat jos Guvernul „doar din considerente electorale”.

„Am văzut cu toţii zbaterea preşedintelui Klaus Iohannis din ultimele zile de a-şi impune încă o dată ceea ce dumnealui numeşte 'Guvernul meu'. În lipsa unui program de guvernare şi în lipsa unui plan concret pentru români şi România din partea PNL, Klaus Iohannis face ceea ce ne-a obişnuit pe toţi de cinci ani - trage de timp şi încearcă să distragă atenţia de la acest lucru aruncând în spaţiul public jigniri. Însă ceea ce îngrijorează este foamea de putere a acestui om şi lipsa de viziune a celor care îl înconjoară. Prin mesajele publice pe care le lansează, auto-intitulaţii ‘salvatori ai democraţiei’ demonstrează că sunt capabili de orice pentru a-şi masca incompetenţa”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Totodată, şefa Executivului i-a somat „public pe candidatul Iohannis şi pe gălăgioşii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii şi al jignirilor la adresa cetăţenilor şi să se concentreze pe creionarea unui program de guvernare”. În caz că nu ar reuşi, „să spună public şi să îşi asume că au dat jos un Guvern doar din considerente electorale”.

Viorica Dăncilă s-a folosit de acest prilej pentru a le cere liderilor PNL şi preşedintelui Iohnanis „să semneze Pactul pentru bunăstare”.

„Am observat că liderii PNL şi Klaus Iohannis au simţit nevoia să spună că nu vor tăia pensiile şi salariile, după ce au anunţat mai multe măsuri de tăieri şi austeritate. Îi invit să semneze Pactul pentru bunăstare, semnat deja de un milion de români. Aceste partide au mai operat epurări politice şi în trecut, sub pretextul eficientizării activităţii Guvernului, aşa că nu pot fi crezute pe cuvânt. Aşa cum am declarat, ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede, pentru că acest blocaj creat de ambiţiile lui Klaus Iohannis să nu genereze efecte negative pentru economia României. Noi vom continua să ne îndeplinim obligaţiile faţă de oameni”, a mai afirmat premierul demisionar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne