Dăncilă: Singurul plan al Opoziţiei, în frunte cu Iohannis, e cel al austerităţii, al taxării şi al tăierilor

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un nou atac, marţi, la deschiderea şedinţei de guvern, la adresa opoziţiei şi a preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că nu au aderat la "Pactul pentru bunăstarea românilor", demers catalogat drept ipocrit de adversarii săi politici.

"Îmi doresc să continuăm pe acest drum pentru că românii au dreptul la o viaţă mai bună, care poate fi asigurată doar prin implicarea tuturor decidenţilor. De aceea, am propus la finalul săptămânii trecute Pactul pentru bunăstarea românilor. Nu am cerut mult. Am cerut doar o garanţie scrisă că românii nu vor mai trece niciodată prin experienţa tăierii veniturilor. De asemenea, am cerut o minimă garanţie că mediul de afaceri autohton nu va fi sufocat de taxe, ci va fi sprijinit în continuare să se dezvolte", a declarat Dăncilă.

Şefa PSD a susţinut că, din păcate, liderii Opoziţiei, în frunte cu preşedintele Iohannis, fie au ales să ignore acest document, fie au condiţionat semnarea lui de obţinerea unor avantaje electorale.

"Aceşti politicieni ne-au arătat că nu îi interesează soarta oamenilor. Ne-au arătat că nu sunt capabili să facă un gest de normalitate pentru români dacă nu au ceva de câştigat din acest lucru. Sau mai grav, ne-au arătat că în lipsa unui program de guvernare, singurul lor plan este cel al austerităţii, al taxării şi al tăierilor. Sunt ferm împotriva unei asemenea perspective şi le mulţumesc încă o dată celor care deja au înţeles că bunăstarea românilor nu se negociază şi s-au alăturat acestui angajament în interesul cetăţenilor", a afirmat Dăncilă.

În final, prim-ministrul i-a invitat din nou pe "toţi cei care au puterea de a-şi asuma să mi se alăture în acest obiectiv, care trebuie să fie obligatoriu pentru oricine vine să ceară votul cetăţenilor".