Dăncilă reacţionează după ce Bulgaria a anunţat că o susţine pe Kovesi pentru şefia Parchetului European

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, duminică, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că respectă opinia Bulgariei în cazul Kovesi, însă ea nu îşi va schimba punctul de vedere în cazul fostei şefe DNA, acum în cărţi pentru funcţia de procuror - şef european.

"Îmi menţin punctul de vedere. Este punctul de vedere al lui Borisov, respect punctul de vedere al fiecăruia. Aşa e în democraţie, unii susţin o anumită direcţie, alţii susţin o altă direcţie, eu îmi menţin punctul de vedere pentru că mi se pare un punct de vedere corect. Atâta timp cât cerem tuturor să îşi lămurească anumite aspecte legate de justiţie, această regulă trebuie respectată de orice cetăţean, de la primul până la ultimul cetăţean. Deci aceasta este opinia mea", a declarat Viorica Dăncilă.

Şefa PSD consideră că Laura Codruţa Kovesi trebuie să îşi "lămurească" situaţia.

"Nu o cunosc pe doamna Kovesi, dau întotdeauna dovadă de solidaritate feminină, susţin femeile, dar eu cred că este foarte bine ca şi dumneaei să facă aceste lămuriri", a adăugat Viorica Dăncilă.

Reamintim că premierul Bulgariei a anunţat că ţara sa şi-a schimbat poziţia şi va susţine acum candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European.