Dăncilă, reacţie după ce Toader a cerut revocarea şefei DNA: Lucrurile sunt îngrijorătoare, trebuie luată o decizie

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reacţionat după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat oficial revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Ceea ce a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în acel raport este adevărat, înseamnă că toate lucrurile acestea sunt îngrijorătoare şi trebuie luată o decizie, a declarat vineri, în faţa presei, premierul Viorica Dăncilă.

"Am spus de fiecare dată că justiţia trebuie să fie liberă şi că nu trebuie nimeni să interfereze în actul de justiţie. Am ascultat raportul la televizor, am văzut ce este în raport, am ascultat fiecare punct în parte. Totul trebuie să-şi urmeze cursul şi nu cred că trebuie ca eu să dau un verdict sau ca altcineva să dea un verdict", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată cum comentează declaraţiile făcute de preşedintelui Klaus Iohannis potrivit cărora prezentarea raportului nu a fost clară şi nu au fost expuse motive temeinice pentru o eventuală revocare a şefei DNA, prim-ministrul a replicat: "Nu depinde ce cred eu sau ce e clar sau ce nu este clar. Cred că în ţara aceasta avem o Constituţie, avem legi şi fiecare trebuie să acţioneze în acest mod."

"Deci nu contează dacă eu susţin sau nu susţin un punct de vedere. Contează că acolo, ceea ce a scris ministrul Justiţiei în acel raport, dacă este – este adevărat, pentru că ministrul nu poate... - înseamnă că toate aceste lucruri sunt îngrijorătoare şi că trebuie luată o decizie. Cum va fi luată această decizie, nu mă întrebaţi pe mine, pentru că nu depinde de mine", a adăugat Viorica Dăncilă.

Deşi nu a avut o întâlnire cu şeful statului pe această temă, premierul şi-a exprimat disponibilitatea în acest sens.

"Dacă domnul preşedinte solicită să aibă o discuţie cu mine, bineînţeles că voi spune da, pentru că aşa cum am spus încă din primele zile în care am venit prim-ministru, vreau echilibru, vreau o colaborare bună între Guvern, Parlament şi instituţia prezidenţială", a precizat Viorica Dăncilă.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat şefei DNA inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ, că a afectat imaginea României în afară etc., Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea sa din funcţie. Mai multe informaţii pe acest subiect aici.