Dăncilă, o nouă mutare: Cere oficial Parlamentului audierea lui Negrescu, propus de PSD comisar european

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul demis Viorica Dăncilă a trimis Parlamentului o scrisoare în care a cerut oficial audierea, în Parlamentul României, a fostului ministru Victor Negrescu, propus de PSD să preia funcţia de comisar european.

"Având în vedere solicitarea doamnei Ursula von der Leyen, Preşedinte-ales al Comisiei Europene, prin adresa transmisă în data de 28.10.2019, referitoare la propunerea Guvernului României privind candidatul pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, am deosebita onoare să vă informez că domnul Victor Negrescu este nominalizarea Guvernului României pentru funcţia de comisar european. În conformitate cu Legea 373/2013, vă adresez rugămintea de a demara procedurile necesare pentru audierea domnului Victor Negrescu în comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor", se arată în documentul obţinut de Digi 24.

Cea de-a treia propunere făcută de PSD - în ciuda trecerii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă - pentru funcţia de comisar european a stârnit profunda nemulţumire a premierului desemnat Ludovic Orban şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Şi asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă. Să îţi permiţi să mai faci o propunere, o a treia propunere de comisar european, după ce prima nu a intrat în calificări, a doua care era, de fapt, parte din prima propunere, evident, nici măcar nu s-a luat în discuţie să mai facă şi a treia nominalizare. Este o obrăznicie şi o incapacitate de a înţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român", a declarat liderul PNL.

La rândul ei, noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut din nou Bucureştiului să depună eforturi suplimentare pentru se putea ajunge la un consens între cele două instituţii cu privire la propunerea pentru funcţia de comisar.