Dăncilă nu renunţă la Vâlcov: "Fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie"

Cei care aşteptau cu nerăbdare o poziţie a premierului Dăncilă cu privire la o eventuală demisie a consilierului său, Darius Vâlcov, condamnat la închisoare pentru corupţie, o au într-un final. După zile lungi de tăcere, Dăncilă anunţă că nu va renunţa la "evaluatorul" de miniştri.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

„Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil", a declarat luni premierul Dăncilă presei, comentând faptul că Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare de instanţa de fond, este în continuare consilierul său.

Când jurnaliştii au ridicat problema imaginii Guvernului, Dăncilă a reluat ideea şi, într-o declaraţie, în care a reuşit să facă un dezacord subiect predicat, a ţinut să transmită ideea că, până la pronunţarea unei hotărâri definitive, Vâlcov are dreptul la prezumţia de nevinovăţie:

"Aşa cum am specificat, nu am să abandonez niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la o condamnare definitivă. Şi cred că acest lucru trebuie să se aplice pentru fiecare român, indiferent de locul unde se află. Eu voi merge pe acest lucru, aşa cum am menţionat şi la întrebările pe care mi le-aţi mai pus, am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală deci nu pot să neg ceva ce am votat", a declarat Dăncilă.

Reamintim că Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, fost ministru de Finanţe şi actualmente consilier al premierului, a fost condamnat joi de ICCJ la opt ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Hotărârea nu este definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne