Dăncilă: "Nu am de ce să-mi asum 10 august. Cine a încercat să lege 10 august de Viorica Dăncilă s-a lovit de un zid"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Ex-premierul PSD Viorica Dăncilă a susţinut, din nou, la Digi24, că nu îşi asumă intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august 2018, deşi fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a declarat presei că în ziua respectivă i-a trimis regulat informări premierului.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Dăncilă a reamintit că pe 10 august era în concediu şi şi-a delegat atribuţiile. Cât despre Carmen Dan, Viorica Dăncilă a precizat că nu poate spune dacă a fost mulţumită de activitatea acesteia căci ar influenţa justiţia.

„Nu am de ce să-mi asum 10 august. Eram în concediu, eram prim-ministru, dar am delegat atribuţiile unui alt coleg. Această abordare politică nu-şi are rostul. Cred că justiţia trebuie să spună cine a fost vinovat şi cine nu a fost vinovat”, a spus Dăncilă, luni seară, la Digi24.

Dăncilă a mai declarat că nu este mulţumită de ce s-a întâmplat la mitingul diasporei, deoarece au fost violenţe şi din partea jandarmilor şi din partea manifestanţilor.

„Pe mine m-a nemulţumit şi decizia sau la ce s-a ajuns în urma procesului în care acea jandarmeriţă a fost lovită şi s-au preluat nişte arme. Trebuie să avem o abordare legală şi pentru cei care au lovit persoanele, dar şi pentru cei care au lovit organele care îşi făceau datoria. Să dai suspendare sau muncă în folosul societăţii nu mi se pare un lucru corect”, a completat fostul prim-ministru.

„Vreţi să fac eu justiţie?”, a răbufnit Dăncilă, adăugând că se întreabă ce ar trebui să se întâmple dacă cineva vine în faţa Guvernului şi încearcă să intre. "Forţele de ordine să nu-i oprească? Faptul că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria a dat această senzaţie de lovitură de stat", a mai adăugat ea.

„Cine a încercat să lege 10 august de Viorica Dăncilă s-a lovit de un zid”, a mai susţinut Dăncilă.

Întrebată dacă îşi asumă toate deciziile din mandatul său, Dăncilă a răspuns: „V-am specificat că sunt în concediu! Am avut cerere de concediu, am trimis-o către preşedinte, am fost informată că se întâmplă aceste lucruri. Cred că pentru corectitudine nu trebuie să folosim astfel de mesaje ca mesaje politice. Nici pe Carmen Dan, nici pe altcineva, eu nu pot să-i acuz. Nu pot să acuz pe nimeni. Eu vreau justiţia să-mi spună cine este de vină.”

„Îmi pasă foarte mult, pentru că o jandarmeriţă a fost bătută, că au fost tineri bătuţi şi pentru că sunt mamă. Eu cred că este important să aflăm rezultatul anchetei. Dacă eu aş veni acum să spun că e de vină X sau Y, lumea ar spune că gândeşte din punct de vedere politic”, a completat fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne