Dăncilă: Mulţi din echipa lui Iohannis ar fi vrut ca mâine să mă cheme DNA, sau chiar duminică, să nu se mai voteze

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prezidenţiabilul PSD Viorica Vasilica Dăncilă a afirmat, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Parlament, că informaţia potrivit căreia DNA ar fi citat-o vineri într-un presupus dosar de corupţie este „pe jumătate falsă”.

„Informaţia este pe jumătate falsă. Nu este o informaţie falsă. Imediat vă explic. Am spus cu câteva zile înainte că toţi cei care au candidat împotriva lui Klaus Iohannis au avut dosare penale. Victor Ponta în 2014, Dan Barna în primul tur şi am văzut că purtătorul de mesaj al lui Klaus Iohannis m-a ameninţat la o dezbatere cu procurorii. După turul 1, pe 15 noiembrie, a fost depusă o plângere împotriva mea. Deci, ceea ce a spus DNA a spus că nu mă cheamă mâine, dar nu că nu mă va invita la DNA luni, marţi sau peste o perioadă de timp. De aceea am spus că ceea ce aţi spus dumneavoastră este pe jumătate adevărat, că nu mă va chema la DNA mâine, dar de invitat la DNA în urma acestei plângeri cu siguranţă mă va chema”, a declarat Viorica Dăncilă.

Jurnaliştii au întrebat-o pe candidata PSD la Cotroceni de ce a apărut această informaţie chiar înainte de alegerile de duminică, la care Viorica Dăncilă a replicat că „nu are de unde să ştie acest lucru”.

„Probabil au fost foarte mulţi supăraţi, sau poate mulţi din echipa domnului Iohannis – care am văzut că vrea să facă o campanie în care să fluture cătuşele în faţa contracandidaţilor – ar fi vrut ca mâine să mă cheme, sau chiar duminică, să nu se mai voteze”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Reamintim că DNA a dezminţit categoric, printr-un comunicat oficial de presă, informaţia potrivit căreia prezidenţiabila PSD ar fi fost citată vineri într-un presupus dosar de corupţie.

"Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public care acreditează ideea că un candidat la Preşedinţia României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informaţii sunt FALSE", transmite DNA.

Dezminţirea DNA vine în condiţiile în care, marţi, înainte de dezbaterea anunţată de Viorica Dăncilă, stiripesurse.ro a susţinut că prezidenţiabila ar urma să fie chemată vineri la audieri, în urma unei plângeri depuse de Tudor Iacov, reprezentantul asociaţiei de tenis CS Triumf 2000 Craiova. Plângerea respectivă l-ar viza şi pe afaceristul Ion Ţiriac.

Mai amintim că în ultima perioadă Dăncilă s-a autovictimizat permanent, încercând să acrediteze ideea că Iohannis ar vrea să îi deschidă dosar după ce ea a insistat pentru o dezbatere faţă în faţă cu el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne