Dăncilă modifică proiectul lui Teodorovici: PSD nu mai susţine impozitarea pensiilor speciale ale militarilor

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, pe pagina sa de socializare, că proiectul de lege promovat de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind impozitarea pensiilor speciale va fi modificat astfel încât să nu fie afectaţi militarii.

„Partidul Social Democrat susţine ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională”, a precizat Dăncilă.

Şefa PSD a mai susţinut că România, în calitate de membru NATO, are o „datorie morală faţă de cadrele militare în activitate, în rezervă şi în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislaţiei europene”.

„În majoritatea statelor UE şi NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a conchis Dăncilă.

Senatul a adoptat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege promovat de ministrul PSD al Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind impozitarea pensiilor speciale. Prezentat în plen de iniţiatorul său social-democrat drept „o măsură de justiţie socială”, proiectul nu îi atinge pe parlamentari sau pe aleşii locali.

În acest context, merită menţionat faptul că premierul Dăncilă a făcut comentariile sale după ce preşedintele Pro România, Victor Ponta, a acuzat Guvernul PSD că urmăreşte să taie pensiile speciale ale militarilor.

Mai mult, Ponta le-a cerut militarilor „să nu uite cine i-a 'trădat'”, arătând cu degetul spre trei lideri PSD: premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor - Eugen Teodorovici şi secretarul general al PSD - Mihai Fifor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne