Dăncilă mai marchează o premieră la Bruxelles. Mureşan: Nu este luată în serios de liderii europeni!

Este pentru prima dată când prim-ministrul unui stat care se pregăteşte să preia preşedinţia UE nu iese în conferinţă de presă cu liderii europeni la Bruxelles, atrage atenţia Siegfried Mureşan, după ce Viorica Dăncilă a părăsit Bruxelles-ul în aceeaşi linişte în care a sosit acolo.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Prim-ministrul Dăncilă a încheiat vizita de lucru la Bruxelles fără conferinţă de presă, nici alături de preşedintele Comisiei Europene cu care s-a întâlnit, nici alături de vreun alt oficial european şi nici măcar singură, semnalează europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, în opinia căruia acest lucru dovedeşte că "premierul României nu este un interlocutor luat în serios de liderii europeni."

"Este prima dată când prim-ministrul unui stat care se pregăteşte să preia preşedinţia UE nu iese în conferinţă de presă cu liderii europeni la Bruxelles", susţine Mureşan.

Europarlamentarul mai transmite că din moment ce preşedintele Comisiei Europene a refuzat să iasă în declaraţie de presă comună cu Dăncilă, la fel cum a refuzat şi în cazul lui Grindeanu şi Tudose, aceasta înseamnă că şi-a pierdut încrederea în orice prim-ministru "pe care infractorul Liviu Dragnea îl trimite la Bruxelles."

Mai mult, Mureşan mai remarcă faptul că "spre deosebire de Tudose şi Grindeanu, Dăncilă nu iese nici măcar singură în faţa jurnaliştilor pentru a transmite în ţară concluziile unei vizite importante la Bruxelles". În opinia liberalului, aceasta înseamnă pe de o parte că prim-ministrul ştia că vizita va merge prost pentru Guvern, aşa că nu avut curaj să iasă în faţa presei şi pe de altă parte şi că Dragnea ştia că Dăncilă s-ar face de râs după o astfel de vizită oficială şi nu i-a dat voie să iasă în declaraţie de presă.

"Cu 6 luni înainte de a prelua Preşedinţia UE, România are un prim-ministru ocolit de liderii europeni. Dacă vom avea acelaşi premier şi peste 6 luni, atunci preşedinţia României riscă să fie un mare eşec pentru că niciun lider european nu va vrea să lucreze cu un prim-ministru marionetă, responsabil de slăbirea justiţiei şi destabilizarea economică a unui stat membru UE", concluzionează Mureşan.

Reamintim că premierul Dăncilă a efectuat o vizită la Bruxelles unde a avut o întrevedere şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans. Odată revenită în ţară, Dăncilă a susţinut la Antena 3 că ar fi discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean - Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans ”despre cele 6.000.000 de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate un lucru real în România”, relatează G4Media.

Dăncilă a mai povestit că ar fi vorbit cu Timmermans despre plângerea de înaltă trădare depusă de Ludovic Orban iar oficialii europeni au fost foarte miraţi că înalta trădare este asociată unui act diplomatic.

De asemenea, Dăncilă a mai susţinut că le-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, că doar în şapte state europene există infracţiunea de abuz în serviciu şi că modificarea Codurilor penale respectă statul de drept în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne