Dăncilă, la Antena 3: Iohannis a făcut un abuz intervenind la şefa Comisiei Europene

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Prezentă în platoul Antenei 3, premierul demis Viorica Dăncilă a catalogat, duminică seară, drept "un abuz" intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis pe lângă preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru stoparea numirii comisarului european propus de PSD.

"A făcut un abuz prin faptul că a intervenit la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca să spună 'stopaţi că încă nu a venit guvernul meu ca să pot să desemnez comisarul meu', ceea ce mi se pare o atitudine de neacceptat din partea preşedintelui României", a declarat Dăncilă, citată de Agerpres.

Şefa PSD a afirmat că şeful statului trebuie să acţioneze în beneficiul ţării, nu pentru a-şi impune membrii de partid în anumite funcţii la nivel european.

"Deci eu cred că preşedintele merge din greşeală în greşeală şi toate acestea ne costă pe noi ca ţară. (...) Îi va cere doamnei preşedinte al Comisiei Europene să aştepte o lună, două, să aştepte toată Comisia Europeană până trece guvernul dumnealui. Atâta lipsă de responsabilitate şi asemenea atitudine din partea preşedintelui României este de neacceptat. (...) Eu consider că şi doamna preşedinte al Comisiei Europene trebuie să respecte legea. Atâta timp cât avem un guvern socialist, chiar dacă este interimar, de aici trebuie să vină propunerea pentru următorul comisar. Deci nu poate face preşedintele României propunerea de comisar, nu poate face nici premierul desemnat propunerea de comisar. (...) Aştept săptămâna aceasta să avem o discuţie referitoare la numirea comisarului din partea României", a precizat Dăncilă.

Premierul interimar susţine că ultima propunere făcută de Guvernul PSD pentru funcţia de comisar european pe Transporturi - Dan Nica - rămâne valabilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne