Dăncilă: Iohannis s-a întors împotriva românilor. Crizele lui nu trebuie să fie crizele României

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul demisionar Viorica Dăncilă a lansat, miercuri, un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, acuzându-l că nu îi pasă de români sau de guvernarea ţării şi că e preocupat mai mult de războiul său împotriva PSD.

"Despre crizele lui Iohannis: am aflat cu surprindere că, în mijlocul uriaşului blocaj instituţional pe care l-a creat, preşedintele Iohannis se gândeşte să mai plece într-o vizită externă, în loc să rămână în ţară pentru a-şi instala Guvernul. Este uluitoare nepăsarea preşedintelui în funcţie cu privire la români şi la guvernarea ţării. Să ne amintim motivele pentru care România se află în această situaţie de HAOS TOTAL NEJUSTIFICAT. Să ne uităm cu atenţie cum, de luni întregi, preşedintele Iohannis calcă în picioare Constituţia şi blochează funcţionarea Guvernului, într-un război împotriva PSD pe care obsesiv şi-l imaginează", a precizat Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, şefa PSD îl acuză pe Iohannis că, prin "crizele" sale, "a decis să sacrifice românii şi să arunce ţara într-o serie nesfârşită de blocaje şi impasuri".

Astfel, premierul demisionar susţine că aceste blocaje şi impasuri ar fi următoarele:

1. Iohannis a blocat constant funcţionarea Guvernului prin refuzul nejustificat de a numi miniştri, a încălcat Constituţia României şi a refuzat punerea în aplicare a deciziei CCR. În mod abuziv, Klaus Iohannis a negat drepturile angajaţilor din ministerele rămase fără conducere şi a întârziat sau blocat procese vitale, precum luarea de măsuri urgente la nivelul MAI sau susţinerea examenului de rezidenţiat de către absolvenţii Facultăţii de Medicină.

2. În ceea ce priveşte numirea comisarului european din partea României, Iohannis şi partidele de dreapta au arătat întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Rezultatul acestui lobby negativ agresiv este că nici astăzi România nu are comisar european în noua formulă a Comisiei. Dacă nu a fost omul lui Iohannis cel propus, s-a opus fără raţiune oricărei alte propuneri.

3. A orchestrat o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului PSD, însă nicio secundă nu a avut vreun plan pentru un nou Executiv. Guvernul lui Iohannis nu există. Nu au echipă guvernamentală, nu au program şi se pare că nici o majoritate pentru vot. Klaus Iohannis şi partidele care au semnat moţiunea de cenzură răspund pentru fiecare zi de risipire a banului public şi blocaj instituţional.

Nu în ultimul rând, Dăncilă a ţinut să sublinieze că şeful statului care "s-a întors împotriva românilor din cauza ambiţiei oarbe pentru un nou mandat va plăti pentru tot răul făcut ţării sale".

"Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!", a conchis şefa PSD, al cărei guvern a suferit o înfrânge majoră săptămâna trecută prin trecerea moţiunii de cenzură în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne