Dăncilă îl atacă pe Iohannis după promulgarea legii pensiilor: Se joacă cu sentimentele oamenilor

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei interviu pentru DC News, că se joacă cu sentimentele pensionarilor şi salariaţilor.

"Legat de afirmaţia domnului preşedinte Iohannis. Am văzut acest lucru spus de foarte multe ori şi de fiecare dată am spus: Sunt bani de pensii şi salarii. S-a dovedit că am avut dreptate, dar aceste lucruri vin mereu în spaţiul public. Pe lângă faptul că mi se pare inoportun, mi se pare şi faptul că te joci într-un fel cu sentimentele pensionarilor, te joci cu sentimentele oamenilor. Sunt pensionari în România care trăiesc de la pensie la pensie, îşi planifică fiecare ban. În momentul în care, preşedintele României vine şi spune că nu mai sunt bani de pensii, vă daţi seama că nu-i creează un confort pensionarului sau salariatului respectiv. De aceea eu cred că aceste ieşiri publice nu-şi au locul, ca să fiu elegantă. Sunt bani de pensii şi salarii, nu avem o problemă legată de acest aspect", a declarat Viorica Dăncilă.

Reacţia premierului soseşte în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, cu o zi în urmă, că a promulgat legea pensiilor, lege despre care Opoziţia a spus în repetate rânduri că e nesustenabilă.

Cum şi-a argumentat şeful statului decizia:

"Pot să vă spun două lucruri certe. Primul este că, după părerea mea, pensiile sunt prea mici, în consecinţă se impune o astfel de lege, nemaivorbind despre anumite necorelări care au existat în sistem, chiar inechităţi. Din acest punct de vedere, o lege care corectează aceste erori e corectă. Pe de altă parte, sigur, s-a pus problema de unde se iau banii. Şi pot să vă spun că în această chestiune am discutat cu doamna prim-ministru şi am întrebat-o direct şi clar: Aveţi bani pentru pensii? Doamna prim-ministru a asigurat că Guvernul a făcut o analiză şi că sunt bani de pensii, după care am promulgat legea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne