Dăncilă: I-am rugat pe Juncker, Tusk şi Tajani să ia informaţiile direct de la Guvern. Au fost multe dezinformări

Au existat foarte multe dezinformări legate de modificările legilor justiţiei, astfel că de acum încolo liderii UE ar trebui să ia informaţiile direct de la Guvern, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă.
Viorica Dăncilă şi Jean Claude Juncker
Viorica Dăncilă şi Jean Claude Juncker (gov.ro)

Proaspăt întoarsă din vizita oficială de la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă susţine, într-un interviu acordat Antenei 3, că le-a cerut şefilor Comisiei Europene, Parlamentului European şi Consiliului European, ca atunci când vor informaţii despre problemele din România să le ia direct de la Guvern, pentru că "au existat foarte multe dezinformări".

"Încerc să informez eu corect. Nouă ani de zile am văzut dezinformările, reaua-credinţă, care au dus la critici adresate României. Chiar dacă este o problemă am fost adeptul să o rezolvăm în interior. Ceea ce este nedrept şi voi lupta pentru asta, voi informa corect liderii europeni, acolo unde există nemulţumiri i-am rugat să ne întrebe, să mă sune, eu voi da toate informaţiile în mod transparent. Poate nu a fost mereu o astfel de legătură şi alţii au profitat şi au dat informaţii denaturate. (...)

Am discutat cu fiecare dintre preşedinţi, am subliniat de fiecare dată că doresc independenţa justiţiei, vreau ca lupta anticorupţie să continue, dar în acelaşi timp să fie respectate drepturile cetăţenilor. I-am rugat pe domnii Juncker, Tusk şi Tajani ca atunci când vor informaţii să le ia de la Guvernul României, pentru că au existat foarte multe dezinformări şi dacă dânşii cred că sunt probleme pe o anumită lege, să discutăm punctual pentru a îndrepta, dacă este nevoie, şi pentru a arăta care este adevărul", a declarat Viorica Dăncilă.

În contextul în care jurnaliştii de la Bruxelles au pus întrebări legate de probleme interne ale României, cum ar fi cazul Kovesi sau Vâlcov, acest lucru a nemulţumit-o pe Dăncilă.

"S-a dorit această percepţie negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative despre România. Totul a fost legat de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. Am răspuns ceea ce cred că trebuie să fie corect: justiţia să fie liberă, dar cetăţenii apăraţi. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiţie. În acelaşi timp, cred că niciun om politic, nimeni, nimeni nu trebuie să intervină în justiţie", a precizat Viorica Dăncilă.