Dăncilă, huiduită la Constanţa: "Ar fi trebuit să îi aducem azi un abecedar" [Video]

Mai mulţi constănţeni s-au strâns în faţa Universităţii "Ovidius" din Constanţa, unde avea loc inaugurarea Consulatului Onorific al Estoniei, pentru a o huidui pe prim-ministrul Viorica Dăncilă şi a-i cere să plece din fruntea Guvernului.
Protest la Constanţa
Protest la Constanţa (Captură video)

"Ruşine, ruşine să vă fie!", a fost scandarea cu care a fost primită premierul Dăncilă la Constanţa, unde mai mulţi protestatari au aşteptat-o pentru a-i cere să plece din fruntea Guvernului.

"He he, apărătoarea corupţilor, He he, apărătoarea penalilor", au mai strigat cetăţenii care au şi huiduit copios. De asemenea, constănţenii au afişate mesaje precum „Ruşine” şi „Without Corruption”, susţinând că vor să dea jos PSD-ul de la Guvernare.

“Sunt din New York, dar sunt constănţean. Petrec 5-6 luni pe an în Constanţa. Urmăresc prin asta conştientizarea populaţiei. Să fie conştientă că se poate şi altfel. Nu vrem o schimbare prin noi înşine pentru că schimbarea nu se poate face într-o democraţie decât prin vot. Şi atunci prezenţa mea aici este să spună cetăţenilor: Trăim situaţia care este numai din cauza votului nostru idiot! Trebuie să ne trezim şi să îi votăm pe PSD-iştii ăştia jos şi să îi punem în ilegalitate. Asta este dorinţa mea”, a declarat, pentru Replica de Constanţa, unul dintre protestatari.

"O tânără a explicat că pe pancarte au scris "He-he", aceasta fiind interjecţia cu care reacţionează premierul. “Nu are ce căuta în fruntea guvernului. Ar fi trebuit să îi aducem azi un abecedar”, relatează, la rândul său evz.ro.

La urcarea în maşină, Viorica Dăncilă a fost întrebată “Unde sunt şcolile, spitalele, autostrăzile?” De asemenea, premierului Dăncilă i s-a spus: “Eşti o marionetă a lui Dragnea şi apărătoarea hoţilor şi corupţilor”.

În zonă au fost mobilizate efective impresionante de jandarmi, poliţişti, SPP-işti.