Dăncilă, după decizia CCR: Iohannis a călcat în picioare Constituţia în mod conştient! Cu cinism şi nepăsare

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un atac dur, miercuri, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, după decizia Curţii Constituţionale care a tranşat conflictul dintre Palate.

"Fie că vorbim de rea-voinţă sau incompetenţă, decizia CCR spune astăzi întregii ţări că preşedintele Iohannis a încălcat Constituţia! Răspunsul CCR de astăzi arată foarte clar abuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce priveşte refuzul de a numi miniştrii interimari şi a asigura funcţionarea ministerelor Energiei, Mediului şi relaţiei cu Parlamentul. Aşa cum am spus încă de săptămâna trecută, şeful statului a încălcat Constituţia cu cinism şi nepăsare, generând un blocaj guvernamental şi întârzieri în acordarea drepturilor românilor care lucrează în aceste ministere. Decizia CCR îl obligă totodată pe preşedinte să semneze decretele de revocare a miniştrilor remaniaţi şi să motiveze respingerea noilor miniştri propuşi, motivare pe care nu am primit-o niciodată din partea preşedintelui Iohannis, aşa cum era firesc în cazul unui asemenea gest", a declarat Dăncilă.

Şefa PSD a transmis că aşteptă ca preşedintele să semneze "de îndată" decretele şi să îşi îndeplinească atribuţiile respectând Constituţia "pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conştient".

"Îi cer preşedintelui Iohannis să nu se mai joace cu legea fundamentală şi cu soarta românilor. Este periculos pentru democraţie şi pentru stabilitatea ţării să avem la Cotroceni un candidat lipsit de respect pentru lege şi de responsabilitate pentru soarta românilor. Aşa cum am mai spus de nenumărate ori, vom merge în Parlament cu o nouă propunere de guvern pentru care vom cere un vot de încredere. Am arătat că avem o majoritate confirmată şi nu ne temem de acest vot. Noi suntem singurii care şi-au asumat responsabilitatea continuării guvernării, la care nu vom renunţa indiferent de ameninţările goale, de atacurile disperate şi piedicile opoziţiei", a precizat Dăncilă.