Dăncilă, după ce PNL a decis să o denunţe la Parchet: Vor să dărâme un Guvern prin plângeri penale

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, după ce senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat intenţia de a depune o plângere penală pe numele şefei interimare a PSD.

"Eu cred că e un mod defectuos, să spun, de a aborda problemele. Eu cred că oamenii nu se aşteaptă la plângeri penale. Se aşteaptă la variante pentru guvernare, idei. Dacă aşa vor să dărâme un Guvern, prin plângeri penale, nu este constructiv”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Hotnews.

Biroul Executiv al PNL a decis, la propunerea senatorului PNL Florin Cîţu, să fie depusă plângere penală după ce Viorica Dăncilă a admis, indirect, că nu a fost implicată în elaborarea legii bugetului.

Redăm mai jos postarea liberalului în care este explicat demersul:

"Dăncilă a recunoscut că este VINOVATĂ şi trebuie să plătească!

În această seară [luni - n.r.] la Digi24 am anunţat că mâine voi propune din nou în BEX ca PNL să facă plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă.

Astăzi Dăncilă a recunoscut că nu-şi asumă bugetul. Este fundamentat pe date FALSE şi nu şi-l asumă. Asta da premieră!

La momentul când s-a dezbătut bugetul Teodorovici a aruncat declaraţiile pe proprie răspundere pe care trebuia să le semneze conform legii.

Dăncilă şi Teodorovici încalcă legislaţia în vigoare (explicaţia mai jos) iar asta Dăncilă a admis că este vinovată.

Legea 69/2010 specifică în mod expres şi cumulativ că prezentarea bugetului se face însoţită de două declaraţii pe propria răspundere.

Art 30:

(4) Guvernul are obligaţia de a prezenta Parlamentului un buget anual care să respecte principiile responsabilităţii fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară şi orice alte prevederi ale prezentei legi, iar prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice vor semna o declaraţie ce atestă această conformitate, declaraţie care va fi prezentată Parlamentului împreună cu bugetul anual.

(5) În eventualitatea că Guvernul nu poate respecta condiţia de conformitate prevăzută la alin. (4), prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice vor menţiona în declaraţie abaterile, precum şi măsurile şi termenele până la care Guvernul va asigura conformitatea cu principiile responsabilităţii fiscale, cu regulile fiscale şi cu strategia fiscal-bugetară.

(6) Consiliul fiscal va exprima o opinie cu privire la declaraţia menţionată la alin. (4), inclusiv menţiunile prevăzute la alin. (5).

Aceste declaraţii atestă, FOARTE IMPORTANT, “corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din strategia fiscal-bugetară şi conformitatea acesteia cu prezenta lege, ţintele sau limitele pentru regulile fiscale şi respectarea principiilor responsabilităţii fiscale.”

Mai mult arată că bugetul şi strategia fiscal bugetară “respectă principiile responsabilităţii fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară şi orice alte prevederi ale prezentei legi”.

Dragnea a premeditat falsificarea datelor din buget şi în OUG 114 a introdus derogări de la art 30 prezentat mai sus.

Art. 46 - (1) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (4) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice semnează o declaraţie de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 - 2021.

(2) Prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (4) din Legea nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice semnează o declaraţie ce atestă exclusiv încadrarea proiectului de buget pe anul 2019 şi perspectiva 2020 - 2022 în ţintele, obiectivele şi priorităţile asumate prin Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 - 2021.

(3) Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 şi perspectiva 2020 - 2022.

DAR, foarte important, declaraţiile pe propria răspundere RĂMÂN. Greşeala majoră a celor care au redactat OUG 114. Înţeleg că deja o parte au fost concediaţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne