Dăncilă convoacă şedinţă de Guvern concomitent cu consultările de la Cotroceni pentru formarea unui nou Executiv

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Prim-ministrul demisionar Viorica Dăncilă a convocat pentru luni, la ora 13:00, o şedinţă a Executivului. Pe ordinea de zi a reuniunii sunt anunţate două proiecte de hotărâre, o notă şi raportul de activitatea pe anul 2018 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, potrivit gov.ro.

De remarcat însă faptul că şedinţa de luni a Executivului a fost convocată concomitent cu desfăşurarea consultărilor anunţate de preşedintele Klaus Iohannis în vederea formării unui nou Guvern.

Şeful statului anunţase de vineri, că va continua în cursul zilei de luni şi marţi consultările avute cu partidele parlamentare privind componenţa noului Executiv. Totodată, Klaus Iohannis a declarat că până cel târziu marţi va desemna şi noul premier. Consultările de luni se vor desfăşura într-o formulă restrânsă.

”Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate chiar şi marţi, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut şi de ce trebuie făcut. Însă vreau să ştie toată lumea că eu intenţionez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marţi, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. În contextul desemnării, să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD! Nu voi desemna pesedişti pentru guvernare!”, a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne