Dăncilă: "Comisia Europeană trebuie informată corect şi la timp. Mă voi implica foarte mult!"

Pe fundalul acuzaţiilor lansate de Liviu Dragnea la adresa şefei Reprezentanţei CE în România, premierul Dăncilă reia, de asemenea, laitmotivul informării corecte a Bruxelles-ului cu privire la ceea ce se întâmplă în ţara noastră şi promite implicare personală.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

În contextul în care Bruxelles-ul şi-a exprimat în ultima vreme repetat şi apăsat îngrijorările legate de modificările legislaţiei din domeniul Justiţiei, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îşi doreşte "o dinamizare" a relaţiilor dintre Guvern şi Comisia Europeană, care trebuie "informată corect şi la timp". Sintagma "informată corect şi la timp" vine pe fundalul acuzaţiilor lansate de Liviu Dragnea atât la adresa şefei Reprezentanţei Comisiei Europene în România cât şi la adresa unor europarlamentari pe care i-a acuzat că au prezentat informaţii mincinoase Bruxelles-ului.

"Am această certitudine că noi, ca şi Guvern, trebuie să punem accent pe dimensiunea europeană. Asta înseamnă o dinamizare a relaţiilor pe care le avem cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie informată corect şi la timp şi cred că acest lucru va duce la rezultate pozitive în ceea ce priveşte guvernarea", a declarat duminică Dăncilă, preluată de Agerpres, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV.

Dăncilă a mai precizat că întâlnirile frecvente cu oficialii europeni şi informarea "la timp şi corectă" împiedică ajungerea la Bruxelles a unor "informaţii false" şi crearea "unei percepţii greşite" despre România.

"Cred că o informare bună, o relaţie bună cu Bruxelles-ul poate aduce plusvaloare atât pe absorbţia fondurilor europene, pe proiecte europene, dar şi în ceea ce ne priveşte, pentru a cunoaşte situaţia reală şi a nu mai avea situaţii în care România a fost pusă în postura de a fi judecată de alte state membre numai pe baza dezinformării a unor oameni de rea-credinţă", a arătat Dăncilă, precizând că se va implica foarte mult în această colaborare cu oficialii europeni.

"Şi eu mă voi implica foarte mult în această colaborare cu Bruxelles-ul. Este normal. Voi încerca să vorbesc cu toţi comisarii, dar în primul rând cu preşedintele Comisiei Europene (Jean-Claude Juncker - n.r.), cu preşedintele Tusk (preşedintele Consiliului European, Donald Tusk - n.r.), dar şi cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani", a susţinut Dăncilă.

Reamintim în context că imediat ce a fost învestită în funcţie, Viorica Dăncilă a primit un mesaj cât se poate de tranşant din partea lui Donald Tusk, prin care premierului i se reamintea că "statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie rămân cruciale pentru a fi siguri că toţi cetăţenii români vor putea beneficia de toate oportunităţile oferite de apartenenţa la UE".

Mai merită precizat că, de asemenea, Comisia Europeană a tras semnale dure, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la legile Justiţiei, replica lui Dragnea fiind că şefa Reprezentanţei CE din România a prezentat informaţii false.

Referitor la faptul că Guvernul trebuie să pună accent pe "dimensiunea europeană", Platforma România 100 remarcă faptul că din fotografia de învestitură a Cabinetului Dăncilă lipseşte steagul UE, neplipsit din fotografiile de la învestitura guvernelor precedente.

Învestitură
Învestitură (Platforma România 100)