Dăncilă: Aveaţi obligaţia, domnule Orban, să pregătiţi din timp România pentru pandemie. N-aţi făcut-o

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Fostul premier Viorica Dăncilă i-a aruncat cuvinte grele succesorului său liberal, Ludovic Orban, care s-a plâns din nou de fosta guvernare PSD, ce a lăsat România nepregătită pentru situaţia de criză în care se află acum.

"Domnule Orban, degeaba atacaţi, degeaba vă justificaţi. Cu nici două săptămâni în urmă, preocuparea dumneavoastră era declanşarea anticipatelor. Adică inventarea unei crize, nu pregătirea României pentru criza reală. Vă reamintesc că sunteţi premier de patru luni şi jumătate, iar la sfârşitul lunii ianuarie Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis tuturor ţărilor lumii să acţioneze imediat, luând toate măsurile pentru a lupta împotriva noului coronavirus", a declarat Viorica Dăncilă.

Fosta şefă PSD susţine că Orban nu a pregătit din timp România pentru pandemia de coronavirus.

"Ce măsuri aţi luat ca premier? Cum aţi tratat solicitarea din luna ianuarie a Institutului Matei Balş pentru procurarea de materiale şi echipamente necesare în combaterea coronavirusului? Sau nu vi s-a părut urgentă? Aveaţi obligaţia, domnule Orban, să pregătiţi din timp România pentru pandemie. N-aţi făcut-o, iar acum recurgeţi la atacuri politice, în loc să vă concentraţi pe gestionarea situaţiei tot mai grave din ţară. Aveţi responsabilitatea, domnule Orban, deci guvernaţi", a precizat Viorica Dăncilă.