Dăncilă anunţă noile propuneri de miniştri. Tir de întrebări incomode. Cuc fuge

PSD a propus două nume noi pentru Dezvoltare şi Transporturi. Întrebată de presă ce îi recomandă pe cei doi, Dăncilă a dat explicaţii ambigue.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, propunerile partidului pentru Dezvoltare şi Transporturi - Daniel Suciu şi Răzvan Cuc. Cu această ocazie, premierul a încercat să acrediteze ideea că Iohannis n-ar da dovadă de responsabilitate dacă le-ar respinge şi, după ce partidul său a trimis în repetate rânduri la Cotroceni aceleaşi propuneri repinse de Iohannis, a vorbit despre cât de important este să avem miniştri în contextul preşedinţiei UE.

"Acestea (Cuc şi Suciu n.r.) sunt cele două nominalizări, nominalizări care, cred eu, trebuie acceptate de preşedintele Iohannis. Mâine voi trimite aceste nominalizări la Cotroceni, îl voi şi suna pe preşedintele Iohannis şi sper ca de această dată să fim cu toţii responsabili şi să înţelegem că oamenii aşteaptă de la noi proiecte, multe lucruri pe care le-am promis şi pe care vrem să le realizăm, şi de asemenea, să fim conştienţi că deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi că avem pe agenda europeană foarte multe dosare care ţin de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Dezvoltării Regionale. Cred că dincolo de jocul politic, dincolo de declaraţii, mai important e ce se întâmplă în ţară şi modul în care e percepută România pe plan extern", a declarat Dăncilă.

Întrebată ce va face dacă preşedintele Iohannis nu va accepta nici acum cele două propuneri, Dăncilă a susţinut că pleacă de la ideea de bună credinţă. "Dacă tot aţi întrebat acest lucru, vom lua altă decizie în CEx, dar plec de la ideea că toţi suntem responsabili, că preşedintele României va accepta aceste propuneri".

Întrebată de ce l-a propus pe Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării, având în vedere că Iohannis a respins-o pe Olguţa Vasilescu pentru lipsă de experienţă şi expertiză, iar Suciu nu îndeplineşte nici el cele două criterii ale preşedintelui, Dăncilă a răspuns:

"Eu cred că Daniel Suciu îndeplineşte aceste criterii, este liderul deputaţilor PSD, a putut coordona deputaţii PSD în cadrul grupului, are legături cu toţi preşedinţii de CJ din ţară, cred că are şi experienţă şi expertiza necesară şi că va fi un ministru foarte bun".

Cât despre Cuc, premierului i s-a reamintit că în toamna lui 2017 a fost schimbat tot de un CEx din fruntea Ministerului Transporturilor şi a fost întrebată ce s-a întâmplat de atunci, dacă Răzvan Cuc a devenit mai competent?

"Vreau să spun că Cuc n-a fost schimbat, şi-a dat demisia atunci", a parat Dăncilă, susţinând că ea a spus şi Dragnea la fel, că e important ca lucrurile să fie luate din mers şi că e important acum să fie numit cineva care cunoaşte ministerul şi poate lua lucrurile din mers.

Întrebată dacă ştie că Răzvan Cuc este pasibil de fals în declaraţii de avere, în declaraţia lui apărând un apartament de 700 mp în Giurgiu, Dăncilă a spus că nu ştie despre acest lucru şi că la această întrebare poate răspunde Cuc.

"O să vă dea (declaraţii n.r.) după ce plec, vă va da aceste lămuriri".

Cuc însă n-a răspuns... Profitând de faptul că reporterii au urmat-o pe Dăncilă când aceasta a dat să plece, Cuc a dispărut pur şi simplu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne