Dăncilă, acuzată că foloseşte uciderea unui copil ca să îngroape răspunderi şi să-şi aranjeze prezidenţialele

USR propune măsuri concrete pentru prevenirea cazurilor "Alexandra" şi lansează, de asemenea, acuzaţii grave la adresa Guvernului Dăncilă.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Deputatul Stelian Ion, alături de colegii săi jurişti din USR Silviu Dehelean şi Dumitru Dobrev, propun un pachet de măsuri care "să repare sistemul incompetent şi corupt ce se face complice la torturarea şi uciderea" Alexandrei Măceşanu, tânăra de 15 ani care a căzut victimă criminalului în serie din Caracal.

"Credem că se impune, de urgenţă, adoptarea pachetului de măsuri pentru prevenirea tragediilor de genul celor petrecute la Caracal, în condiţiile în care PSD încearcă să acopere şirul de erori instituţionale grave ce au dus la pierderea unor vieţi ce putea fi salvate. Dacă Liviu Dragnea a furat de la copii, Viorica Dăncilă foloseşte uciderea unui copil ca să îngroape răspunderi şi să-şi aranjeze voturi pentru prezidenţiale. Demiterile fără asumarea responsabilităţilor la nivel de Guvern, lipsa de transparenţă şi informaţiile contradictorii privind cronologia evenimentelor, declaraţiile de nevinovăţie ale STS şi încercarea premierului Dăncilă de a scoate basma curată Poliţia Română, anunţul aberant şi populist al aceleaşi Dăncilă privind convocarea unui referendum pentru majorarea pedepselor, încercarea de a-şi subordona STS, care gestionează sistemul împotriva votului multiplu - toate acestea sunt indicii că PSD şi Guvernul Dăncilă încearcă să-şi protejeze incompetenţii şi pilele şi să folosească, pentru alegeri, moartea unui copil", a declarat Stelian Ion.

Potrivit liderului USR, scopul este ca STS să fie subordonat Guvernului în vederea fraudării viitoarelor alegeri.

"Acest ultim anunţ al Vioricai Dăncilă este de un cinism nemăsurat: Guvernul nu poate convoca referendum, detenţiunea de viaţă este prevăzută de legislaţia actuală pentru crima săvârşită împotriva Alexandrei, PSD nu a făcut altceva decât să relaxeze legislaţia penală şi să arunce criminali în stradă, fără nicio reabilitare, majorarea pedepselor nu-i va face nici pe poliţişti, nici pe procurori şi nici STS mai competenţi. Dimpotrivă, modificările votate de PSD la Codul Penal micşorează termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru pedofilie şi viol, şi, prin dezincriminarea neglijenţei în serviciu, îi scapă de pedeapsă pe poliţiştii şi procurorii incompetenţi care nu-şi cunosc atribuţiile şi nu-şi fac treaba. Guvernul Dăncilă e plin de piloşi, de analfabeţi, de incompetenţi, nu poate rezolva nimic. Guvernul Dăncilă trebuie să plece! Vom adresa mâine, în şedinţa specială a Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor, întrebări prin care determinăm cine, unde a greşit şi să îmbunătăţim acest pachet de măsuri. Vom pune toate întrebările care să clarifice responsabilităţile în această înfrângere a statului", a mai precizat acesta.

USR face apel către cetăţeni şi societatea civilă să menţină presiunea asupra Guvernului României şi a celorlalte instituţii implicate, Poliţia Română, Parchetul General, 112, STS pentru a afla cum a fost posibilă o astfel de dramă.

"Dacă nu reparăm sistemul, copiii noştri vor fi în pericol de moarte, tot timpul", a subliniat Stelian Ion.

Pachetul de măsuri este următorul:

1. Abrogarea imediată a legii recursului compensatoriu.

2. Punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Greco, ale Comisiei de la Veneţia, ale Comisie Europene.

3. Îmbunătăţirea sistemului de localizare a apelurilor 112 prin modificarea legii privind Legea 160/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, cu abilitarea administratorului SNUAU să asigure informaţia de localizare a terminalului care a efectuat apelul de urgenţă, prin servicii de voce sau date.

4. Operaţionalizarea Sistemului Alertă Răpire Copil.

5. Asigurarea tehnicii performante la Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române pentru supraveghere, interceptare, localizare a apelurilor în anchetarea infracţiunilor grave.

6. Asigurarea mijloacelor materiale necesare organelor de urmărire penală pentru desfăşurarea anchetelor la prima rectificare a bugetului pe 2019, prin realocarea celor 235% buget suplimentar acordat Jandarmeriei Române pentru arme şi muniţii.

7. Numirea pe funcţiile de conducere să se facă pe criterii meritocratice, pe bază de concurs, încetarea imediată a interimatelor cu care şefii din poliţie sunt ţinuţi sub papuc.

8. Îmbunatăţirea calităţii educaţiei, prin reformarea Academiei de Poliţie cu consultarea unor experţi europeni şi a pregătirii profesionale continue a poliţiştilor, precum şi evaluarea periodică a acestora de către un corp independent.

9. Abrogarea de urgenţă a OUG nr. 51/2019 care a eliminat transportul rutier judeţean de persoane, considerat anterior - un serviciu public afectat bugetelor judeţene. Transportul judeţean să reintre în sfera categoria transportului public, iar acesta să fie decontat elevilor inclusiv pe perioada vacanţelor.

10. Operaţionalizarea registrului pentru infractorii sexuali şi crearea unor registre speciale, operative, pentru faptele de violenţă, în special domestică (chiar şi cele soldate cu retragerea plângerilor de către victime); cei care săvârşesc astfel de fapte să fie supuşi unor terapii şi unor monitorizări.

11. Instituirea unor pedepse complementare care să înceteze doar după efectuarea unor şedinţe de terapie şi după o evaluare psihologică.

12. Modificarea pedepselor să se bazeze pe efectuarea unor studii criminologice bine documentate, efectuate de un institut autonom.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne