Dăncilă a răbufnit la adresa unui lider PNL: E de neacceptat! Şi-a permis să jignească femeile din PSD, e un om slab

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

UPDATE. Rectificare: Cel vizat de atacul premierului Viorica Dăncilă ar fi Florin Roman, care le-a spus liberalilor că pe "26 mai luptăm cu tuta, cu analfabeta".

"În 26 luptăm cu tuta, cu analfabeta. Vasilica, nici nu ştii cât de mică începi să fii. Dragnea, vei ajunge acolo unde ajung infractorii, la puşcărie dacă asta spune legea în democraţie", a precizat Florin Roman, citat de HotNews.

"La PNL, e un măscărici, am înţeles că a fost la noi în Teleorman. O să-i răspundem pe măsură. Şi-a permis să jignească femeile. Îmi cer eu scuze în numele lui. Numai un om frustrat, un om cu probleme urăşte femeile", a reacţionat şi liderul PSD Liviu Dragnea.

* * *

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un atac dur sâmbătă, la mitingul electoral de la Iaşi, la adresa liderului PNL Ludovic Orban, care a afirmat în discursul său din Alexandria că Maria Grapini, aflată pe lista PSD pentru europarlamentare, "a vrut să fure la vot în Parlamentul European, a vrut să fure la vot în văzul întregii Europe (în cazul Kovesi)".

"Mi-am propus de fiecare dată să vorbesc despre proiectele noastre, să vin cu lucruri pozitive şi să nu răspund provocărilor, jignirilor şi lucrurilor urâte care vin din ce în ce mai des şi care dezbină societatea românească. Mi-am propus să nu răspund celor care au înţeles că în loc de proiecte trebuie să vină cu jigniri. Mi-am propus să nu răspund celor care cred că prin aceste lucruri sunt mai puternici, au o vizibilitate mai mare sau aduc un plus de imagine României. Dar astăzi am văzut un lucru pe care nu pot să îl accept şi îmi încalc promisiunea de a nu răspunde acestor atacuri. Am văzut astăzi un aşa zis lider de partid care şi-a permis să jignească femeile din PSD, iar acest lucru este de neacceptat. Un om care jigneşte femeile este un om slab. Să nu uite că a jignit astăzi multe femei, […] şi acest lucru cred că nu-i face onoare. Eu îi recomand să le trateze cu respect pe toate femeile social-democratice şi pe toate femeile din România, pentru că sunt mult mai puternice decât el şi mult mai determinate. Iar într-o luptă cu Organizaţia Femeilor Social-democrate, cu femeile din România, am toată convingerea că noi vom câştiga şi el va pierde", a declarat Dăncilă.

Potrivit premierului, tot Orban "a venit cu lozinci care nu-i fac cinste sau care dovedesc că de fapt memoria nu îl ajută".

"PSD sărăceşte România! Oare? A uitat acest lider ce a făcut partidul lui, ce au făcut cei din jurul lui pe care acum vrea să îi trimită în Parlamentul European? A uitat acest lider câte lacrimi, câtă suferinţă a adus în rândul pensionarilor? Noi nu am uitat. Şi românii nu uită şi cred că va fi sancţionat aşa cum merită. Ei au tăiat pensii şi salarii, noi am crescut pensii şi salarii. Dar acest lucru mă face să avem o nouă iniţiativă: să trimitem către PNL, către USR, să facem o ordonanţă de urgenţă prin care să le dăm gratuit lecitină ca să aibă memoria mult mai bună. Pentru că ei, poate uită, dar cei care au trecut prin aceste situaţii, care au trăit aceste umilinţe, cu siguranţă nu o să îi uite. Să spuneţi cu mândrie de fiecare dată că sunteţi membri ai PSD. PSD nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, dimpotrivă, PSD a avut proiecte ca să ajute oamenii să dezvolte localităţile şi să aducă plus de imagine României", a precizat Dăncilă.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne