Dăncilă a făcut "istorie" la Bruxelles: "În locul lui Juncker şi Timmermans aş fi bufnit în râs. Aşa nivel jos..."

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Fostul şef al Cabinetului Cioloş, Alin Cristian Mituţa, unul dintre fondatorii partidului Mişcarea România Împreună, i-a adresat un mesaj tranşant miercuri, pe pagina sa de socializare, prim-ministrului Viorica Dăncilă, proaspăt întoarsă din vizita sa oficială la Bruxelles.

Cu o seară în urmă, la Antena 3, Viorica Dăncilă a susţinut că le-a "explicat" preşedintelui şi prim vice-preşedintelui Comisiei Europene - Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans - faptul că legile Justiţiei şi Codurile penale "sunt de fapt legi interne care nu afectează statul de drept", astfel că nu ar vrea ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare "să aibă în vedere aceste aspecte".

Declaraţiile făcute de premier l-au uluit pe Alin Cristian Mituţa, care a ţinut să-i transmită câteva cuvinte:

Doamnă Dăncilă,

În primul rând e greu, chiar un pic ridicol să explicaţi dvs ceva preşedintelui Comisiei.

În al doilea rând, să "explicaţi" că legile justiţiei sunt legi interne.. e ca şi cum aţi spune că apa e udă. Cum altfel să fie codurile penale decât legi interne? În mod sigur domnii Juncker şi Timmermans ştiu prea bine că Parlamentul sau Guvernul României nu au competenţă în a da legi europene sau internaţionale.

În al treilea rând, le-aţi mai spus domnilor Juncker şi Timmermans că legile justiţiei nu afectează statul de drept. Cum nu afectează doamnă? Nu doar că "afectează" dar legile penale ale unui stat sunt componente fundamentale ale statului de drept.

În fine, în al patrulea rând, le propuneţi domnilor Juncker şi Timmermans ca MCV să nu aibă în vedere aceste legi ale justiţiei. Păi cum ar putea MCV să treacă cu vederea tocmai motivul pentru care el există, acela de a monitoriza progresul justiţiei din România?

În locul domnilor Juncker şi Timmermans eu aş fi bufnit în râs ascultându-vă. Aşa nivel de jos al unui lider român nu cred că am mai avut de la Ceauşescu încoace. Nu e de mirare că preşedintele Comisiei i-a transmis doamnei Dăncilă că România ar trebui "să revină la un discurs politic normal".

Da, normalitate, asta caută şi românii cu disperare dar tot ce văd de la guvernanţii lor e impostură, prostie şi hoţie."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne