Dancă, despre alegerile în două tururi: Pentru unii e nimerită o vorbă "Şi cu slana în pod, şi cu sufletul în Rai!"

Ionel Dancă
Ionel Dancă (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionel Dancă, a anunţat marţi pe pagina sa de Facebook, că proiectul liberalilor pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost respins de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor. Liberalul îi acuză pe cei de la UDMR şi ALDE de duplicitate.

“Când vine vorba despre alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pentru unii e nimerită o vorbă veche, numai bună în post, ‘Şi cu slana în pod, şi cu sufletul în Rai!’. Ce s-a întâmplat astăzi la Camera Deputaţilor cu proiectul PNL pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin ne arată că unii una spun şi alta votează când sunt cu PSD în coastă”, declară Dancă.

Liderul PNL a transmis că partidul pe care îl reprezintă consideră că este în beneficiul comunităţii ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.

“PNL a susţinut întotdeauna alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Şi astăzi, şi în 2011, şi în 2015, şi în 2016 şi insistă în continuare cu acest proiect de lege până vom obţine o majoritate politică necesară. Aşa credem că este mai bine pentru legitimitatea aleşilor, pentru democraţie şi pentru comunitate ca primarii să fie aleşi de un număr cât mai mare de cetăţeni”, afirmă liberalul.

În final, Dancă a explicat ce s-a întâmplat la votul din Comisia Juridică şi cere indecişilor UDMR şi ALDE să se hotărască dacă susţin sau nu proiectul PNL.

“PSD cu 11 membri şi UDMR cu 2 membri în Comisia juridică, cu o abţinere de la minorităţi plus ”fuga” oportunistă a reprezentantului ALDE înainte de vot, au dus la respingerea proiectului PNL cu 13 voturi 'pentru', 9 'împotrivă' şi o abţinere. Deci, ca să înţeleagă tot românul interesat de subiect, UDMR a spus ”NEM!” iar ALDE a dat-o cotită la votul pentru proiectul PNL de alegere a primarilor în două tururi de scrutin. Prin urmare, UDMR şi ALDE să ne spună clar dacă într-adevăr vor alegeri locale în două tururi sau ce mai negociază cu PSD pentru un vot împotriva proiectului PNL”, a conchis Ionel Dancă.