Dan Voiculescu va executa pedeapsa în regim închis

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu va executa pedeapsa în regim închis, la comun, decizia fiind luată de membrii Comisiei din Penitenciarul Rahova, unde se află încarcerat.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu în ziua de 8 august la 10 ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru spălare de bani şi prejudicierea statului român cu 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetării Alimentare (ICA). Totodată, lui Voiculescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Fondatorul PC se află în carantină până joi la Penitenciarul Rahova, când se încheie perioada de 21 de zile prevăzută pentru carantină. Comisia din cadrul Penitenciarului a stabilit regimul de detenţie al patronului Antenelor şi anume regim închis, deoarece potrivit legii, persoanele care primesc o sentinţă mai mare de trei ani vor primi un astfel de regim de detenţie.

În zilele care urmează va fi stabilit şi penitenciarul unde va fi încarcerat omul de afaceri, având în vedere că îi expiră perioada de carantină.

Elementele care se au în vedere pentru stabilirea regimului de detenţie sunt vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia. Deoarece Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani, potrivit legii, aceştia ar putea executa numai o treime din pedeapsă pentru că au vârsta peste 60 de ani.

Dan Voiculescu, precum şi ceilalţi şase condamnaţi la pedepse cu executare din dosarul ICA - Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi - se află încarceraţi la Penitenciarul Rahova din 8 august.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Potrivit regulamentului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis sunt cazate, de regulă, în comun, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în grupuri, în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere.

Condamnaţii care execută pedeapsa în regim închis pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative şi culturale în afara penitenciarului, sub pază şi supraveghere continuă, cu aprobarea directorului penitenciarului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne