Dan Mihalache, replică pentru Ponta: "Nu dorim să facem ping-pong cu mingi de proastă factură"

Mihalache îl sfătuieşte pe Ponta, ca, dacă are "apăsări" cu privire la independenţa Justiţiei, să se adreseze Inspecţiei Judiciare, în loc să joace ping pong cu mingi de proastă factură.
Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria, Dan Mihalache
Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria, Dan Mihalache (Epoch Times România)

Consilierul prezidenţial Dan Mihalache a dat joi, din SUA, o replică acidă la declaraţiile lui Victor Ponta, care-şi exprimase "temeri" că preşedintele Klaus Iohannis a făcut presiuni ca el să fie trimis în judecată, catalogând ultima ieşire a premierului drept un ping-pong cu mingi de proastă factură, relatează Agerpres.

Mihalache a mai adaugă că, în cazul în care Ponta are suspiciuni cu privire la independenţa justiţiei, se poate adresa Inspecţiei Judiciare.

"Ponta are un anumit stil. Victor Ponta este în nota obişnuită a declaraţiilor pe care le face crezând că este foarte inteligent dacă le ascunde sub formule vagi. Noi, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, nu dorim să facem ping-pong cu mingi de proastă factură, pentru că acum avem treabă. Dacă dl Ponta are vreo apăsare foarte mare şi o suspiciune, cum spune, cu privire la independenţa justiţiei, se poate adresa Inspecţiei Judiciare, oricum are experienţă consolidată", a declarat Mihalache cu privire la declaraţia premierului Victor Ponta care l-a vizat pe preşedintele Klaus Iohannis.

Dan Mihalache, şef al Cancelariei Prezidenţiale, face parte din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful statului în vizită oficială din SUA.

Reamintim că joi seara, întrebat cum comentează faptul că Iohannis a doreşte să treacă moţiunea de cenzură a PNL întrucât trimiterea în judecată a premierului pune România într-o situaţie unică în Europa, Ponta a răspuns:

"Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea unui preşedinte al României. Dacă vorbim de preşedintele PNL, doamna Gorghiu poate să spună ce îi trece prin cap sau ce nu îi trece prin cap. Dar preşedintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat, să ne trateze pe toţi ca fiind cetăţeni ai României. Nu peneliştii sunt cetăţeni de gradul unu şi noi toţi ceilalţi suntem de gradul doi sau trei. Aşa cred eu că ar fi normal".

Premierul Ponta a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor. Drept urmare, opoziţia a cerut demiterea acestuia, arătând că România a ajuns "oaia neagră a Europei", respectiv singura ţară UE cu un premier în exerciţiul funcţiunii deferit instanţei, iar PNL-ul, partidul lui Iohannis, a depus o moţiune de cenzură având ca scop declarat demiterea lui Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne