Dan Diaconescu a scăpat mai devreme de închisoare

Dan Diaconescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru faptul că s-a folosit de postul său TV pentru a şantaja, a scăpat mai devreme din închisoare.
Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (Epoch Times România)

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis miercuri, în mod definitiv, să-l elibereze condiţionat pe Dan Diaconescu după ce "starul" OTV a executat aproape doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani şi şase luni închisoare primită într-un dosar de şantaj.

Fondatorul PPDD a cerut să fie eliberat condiţionat, potrivit Agerpres, în baza legii privind recursul compensatoriu, care prevede scăderea a 6 zile din pedeapsă pentru 30 de zile petrecute în condiţii improprii în închisoare.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

Conform DNA, în perioada mai — septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul fostului realizator OTV Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zărand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

În acelaşi timp, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă", difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne