Dan Cristian Popescu trage după el 100 de membri ai PNL Sector 2, după ce a bătut palma cu PSD

Dan Cristian Popescu
Dan Cristian Popescu (Facebook)

Peste 100 de membri ai filialei PNL Sector 2, respectiv mai mult de jumătate din organizaţie, au demisionat miercuri din partid. Motivul este acela că Dan Cristian Popescu, candidatul cu cele mai mari şanse să câştige Primăria Sectorului 2, a fost sacrificat în favoarea unui candidat de la USR, după negocierile dintre preşedintele PNL Ludovic Orban şi omologul său de la USR, Dan Barna, se arată într-un comunicat de presă citat de B1.ro

Cei peste 100 de liberali au decis să îl sprijine pe Dan Cristian Popescu, care va candida la Primăria Sectorului 2 susţinut de PSD, astfel că la momentul actual filiala PNL Sector 2 a rămas cu foarte puţini membri, ceea ce face dificilă continuarea campaniei electorale.

Mai mult, potrivit sursei citate, preşedinta filialei PNL Sector 2, Monica Anisie, se pare că ar fi avut unele negocieri cu Neculai Onţanu, care acum sunt aruncate în aer de situaţia creată.

Reamintim că Dan Cristian Popescu afirma la B1 TV, săptămâna trecută, că nu îşi explică faptul că i-a fost “sacrificată” candidatura în folosul celor de la USR, şi aminteşte de o situaţie similară petrecută în 2012, când conducea în sondaje şi ar fi putut câştiga în faţa lui Onţanu care pe vremea aceea candida din partea USL.

Întrebat de Silviu Mănăstire cum de a ajuns să fie susţinut de PSD în cursa pentru Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu a răspuns:

„Ştim cu toţii negocierile care au fost între mai multe partide. Ştim cu toţii că PNL a refuzat să mă susţină, a refuzat să aibă un candidat în Sectorul 2. A fost opţiunea dânşilor. Mi-am făcut datoria în primul rând faţă de cetăţeni, pentru că un om politic, în opinia mea, trebuie să intre în politică ca să facă ceva, nu să ajungă cineva, nu să fie cineva. Dacă nu eşti cineva înainte să faci politică, probabil că o să primeşti o funcţie la un moment dat, dar în politică trebuie să faci ceva şi politica se face pentru oameni, nu pentru un anumit curent sau ideologie. Te definesc în politică lucrurile pe care le-ai făcut, lucrurile pe care vrei să le faci. Cred că cele trei partide care au făcut o alianţă în Bucureşti au intrat într-o mare capcană. Oamenii vor proiecte concrete, vor realizări, vor să aibă o viaţă mai bună, nu vor să li se vorbească despre ideologii, nu vor să li se vorbească despre partide. Vor să li se vorbească despre oameni care fac ceva pentru ei efectiv”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne