Dan Barna, întrebat dacă va candida la preşedinţia USR PLUS: E un proiect pe care doresc să îl duc mai departe

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times Romania)

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a dat de înţeles, vineri, că va candida la congresul din acest an pentru a rămâne la conducerea partidului format în urma fuziunii USR PLUS, validată recent de instanţă.

"Atmosfera este una foarte bună [în interiorul USR PLUS – n.r.]. Faptul că în Vinerea Mare instanţa a decis şi validarea fuziunii USR PLUS, în momentul de faţă suntem un singur partid, în momentul de faţă toate eforturile merg într-o singură direcţie şi asta este o veste într-adevăr extraordinară. Am început deja să funcţionăm în Biroul Naţional USR PLUS, în cele două birouri naţionale reunite, practic această fuziune care a durat aproape doi ani a ajuns la un rezultat şi sunt foarte încântat la nivel personal, ca un proiect în care am crezut şi care nu a fost simplu, pentru că au fost într-adevăr de-a lungul timpului mulţi oameni care au încercat să bage beţe prin gard, am reuşit să avem acest efort finalizat. E al treilea partid din România. Suntem foarte optimişti despre evoluţia pe termen lung a organizaţiei, pentru că USR PLUS este în momentul de faţă exact partidul care are energia aceasta de modernizare şi de reformă. E o coaliţie, lucrurile nu sunt simple, dar sunt optimist şi sunt foarte mulţumit, repet, că fuziunea s-a finalizat", a declarat Dan Barna, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Sibiu.

Întrebat de jurnalişti, dacă va candida pentru şefia USR PLUS, Barna a răspuns că doreşte să ducă mai departe acest proiect.

"Este un proiect la care am muncit foarte mult timp şi doresc să îl duc mai departe", a subliniat vicepremierul.

Totodată, liderul USR a anunţat că la finalul lunii iunie vor avea loc alegeri pentru liderii judeţeni USR PLUS din toată ţara.

"Da, vor fi alegeri în toată ţara la nivelul filialelor judeţene până la finalul lunii iunie, începutul lunii iulie, practic în jur de 30 iunie, plus minus câteva zile vom avea alegeri în toată ţara la nivel local, iar apoi, undeva, probabil la începutul lunii septembrie, vom avea şi Congresul Naţional pentru organul naţional de conducere", a răspuns Dan Barna la întrebarea jurnaliştilor privind eventualitatea organizării de alegeri la nivel de judeţ.

Declaraţiile integrale în materialul video.