Dan Barna anunţă că USR va tăia toate pensiile speciale. Vor fi însă două excepţii

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă în teritoriu, că partidul său va tăia mult hulitele pensii speciale dacă ajunge la guvernare.

"Nu vom tăia pensiile şi salariile, aceasta este o acuzaţie mincinoasă care apare deseori. România trebuie de fapt să îşi crească productivitatea şi performanţa economică pentru a plăti pensiile conform legislaţiei în vigoare. Ceea ce vom face va fi să tăiem pensiile speciale. O mare parte din problema sistemului actual de pensii nu vine din punctul de pensii şi din munca pe care oamenii au plătit-o şi s-a acumulat în fondul de pensii, ci vine din pensiile speciale care sunt de la 1 la 10 sau chiar mult mai mult, multe dintre ele nefiind justificate decât de acel 'pentru că putem să ne dăm prin lege pensii'", a declarat Dan Barna, citat de Agerpres.

De asemenea, liderul USR a ţinut să sublinieze că nici parlamentarii nu vor scăpa de aceste tăieri, singurii care vor fi scutiţi fiind magistraţii şi militarii.

"Aceste pensii speciale vor fi eliminate, cu cele două excepţii clar reglementate, în zona armatei, a combatanţilor de pe front şi a magistraturii, unde sunt nişte prevederi legale foarte clare. Restul pensiilor speciale pentru diferite categorii de funcţionari, inclusiv parlamentarii, vor fi eliminate şi asta va ajuta la o echilibrare reală a bugetului de pensii", a precizat Dan Barna.