Daea: „Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb sunt colege preţioase, pe care eu le respect”

Petre Daea
Petre Daea (Florin Chirila/Epoch Times)

Întrebat vineri despre ancheta DNA în dosarul Belina, care le vizează inclusiv pe vicepremierul Sevil Shhaideh şi pe Rovana Plumb, ministrul Agriculturii, Petre Daea a ţinut să declare că cele două sunt colege "preţioase", pe care le respectă.

"Nu aş vrea să comentez acest lucru, sunt un om stăpânit de moment, sunt în acest cadru extraordinar pe care trebuie să îl înţelegem ca atare. (...) Nu cunosc situaţia, nici nu vreau să mă pronunţ. Ambele sunt colege cu mine şi sunt colege preţioase, pe care eu le respect, motiv pentru care îngăduiţi-mi să nu fac comentarii pe această temă", a declarat Daea, aflat la Valea Călugărească.

Întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze, Petre Daea a refuzat să comenteze.

Reamintim că vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta viind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne