Dacian Cioloş: CE va sprijini Moldova dacă Guvernul va demonstra că doreşte şi va aplica reforme

La Bruxelles, prim-ministrul român, Dacian Cioloş, în discuţiile sale cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker şi cu Johannes Hahn a vorbit şi despre problemele Republicii Moldova.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Aflat într-o vizită la Bruxelles, premierul român, Dacian Cioloş a discutat cu preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean Claude Junker şi despre Republica Moldova, în special despre modul în care România doreşte să ajute Moldova să implementeze reformele la care s-a angajat.

„Am discutat de Republica Moldova. I-am explicat domnului preşedinte ceea ce România intenţionează să facă pentru a ajuta cetăţenii Republicii Moldova, Guvernul actual să pună în aplicare angajamentele de reformă pe care le-a luat. (...) Am avut asigurarea că şi Comisia Europeană se va implica în acest sprijin în măsura în care Guvernul din Republica Moldova va demonstra că chiar doreşte să pună în aplicare aceste reforme", a menţionat Dacian Cioloş, într-o declaraţie comună de presă cu Jean Claude Junker, citat de Agerpres.

În cadrul întâlnirii cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, prim-ministrul României a reluat discuţiile cu privire la ajutorul financiar care urmează să fie acordat Moldovei de peste Prut. Potrivit sursei citate, cei doi au fost de acord că Moldova trebuie să implementeze reforme concrete care să aibă impact direct asupra cetăţeanului, indiferent de sprijinul financiar de care doreşte să beneficieze.

Precizăm că preşedintele moldovean, Nicolae Timofti va efectua miercuri, 17 februarie o vizită la Bucureşti, unde se va întâlni cu premierul Dacian Cioloş, cu şeful statului român, Klaus Iohannis, precum şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe