Dacian Cioloş: Asta e curios! Soros finanţează inclusiv organizaţii apropiate de PSD

"Guvernul Cioloş este condus din umbră de miliardarul George Soros","Guvernul Cioloş este vândut străinilor", "Guvernul Cioloş este controlat de Comisia Europeană". Şi lista poate continua. Cum răspunde premierul Dacian Cioloş acestor acuzaţii care se tot vehiculează în spaţiul public?
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Epoch Times România)

Mulţi dintre adversarii politici ai premierului Dacian Cioloş au acuzat în spaţiul public că Guvernul pe care îl conduce este controlat, din umbră, de controversatul miliardar George Soros. "Nu am suficientă energie şi nici timp ca să combat asemenea prostii. Prefer să-mi concentrez, împreună cu Guvernul, energia pentru a face anumite schimbări de care ţara asta are nevoie", a reacţionat marţi, în cadrul unui interviu acordat Adevărul Live, premierul Dacian Cioloş.

"Nu ştiu dacă aţi observat că se încearcă într-o parte a mass-media din România să se creeze o anumită conotaţie negativă vis-a vis de anumiţi termeni care să fie legaţi de Guvern. La fel ca şi expresia "guvern tehnocrat". S-a tot repetat că tehnocrat egal incompetent, fără să se explice de ce şi de unde vin aceste lucruri, pentru a da această conotaţie negativă asupra Guvernului, un Guvern care a încercat să ia măsuri inclusiv de schimbare a unor persoane care nu performau", a declarat Dacian Cioloş.

În opinia premierului, faptul că au fost schimbate persoanele care nu performau este, de fapt, un lucru de apreciat, nu de criticat, în contextul în care, în general, guvernele politice au încercat să protejeze anumite personaje politice chiar dacă acestea aveau probleme cu Justiţia sau nu performau.

"La fel, (se vorbeşte - n.r.) despre Guvernul Soros. Din câte ştiu şi eu din spaţiul public, Soros e o persoană care şi-a făcut averea inclusiv din speculaţii pe bursă sau din speculaţii financiare, care a finanţat mai multe organizaţii neguvernamentale în mai multe ţări din Europa de Est, şi inclusiv organizaţii neguvernamentale - asta e curios! - care lucrează cu PSD sau apropiate de PSD", a punctat Dacian Cioloş.

Potrivit premierului, pentru faptul că a adus în Guvern anumiţi reprezentanţi ai societăţii civile, care nu erau sub controlul unor partide politice, adversarii săi politici au încercat să pună această etichetă negativă: "mediu neguvernamnetal egal susţinere Soros, deci acest Guvern e controlat de Soros sau e controlat din afară. S-a spus chiar că e controlat de Comisia Europeană."

"Nu am suficientă energie şi nici timp ca să combat asemenea prostii. Prefer să-mi concentrez, împreună cu Guvernul, energia pentru a face anumite schimbări de care ţara asta are nevoie. Nu doar declarăm că vrem schimbare, ci chiar facem schimbare. Pentru că şi aici e un element de nunaţă, apropo de platforma pe care am lansat-o. Mulţi au spus că Cioloş a plagiat acele principii, ca şi cum acele principii ar fi proprietatea intelectuală a cuiva.

Eu nu vreau să mă limitez la a enunţa aceste principii, ci vreau ca acele principii să fie traduse în decizii, chiar şi în programe de guvernare. Le-am spus şi partidelor că nu e suficient doar să susţină această platformă, ci să traducă acele principii în programele de guvernare pe care le susţin şi să le traducă şi în modul în care îşi selectează oamenii", a mai precizat Dacian Cioloş.