Dacian Cioloş are un nou partid: Suntem gata să trecem la treabă! Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine

Cum înfiinţarea Mişcării România Împreună a fost tergiversată luni de zile în instanţă, colegi de-ai lui Dacian Cioloş au depus cerere pentru înfiinţarea unei alte formaţiuni politice. Aceasta a fost înregistrată la tribunal iar Cioloş se va înscrie începând de marţi în ea.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, la Cluj, că şi-a înfiinţat oficial partid. Altul decât Mişcarea România Împreună, a cărui înfiinţare a fost tergiversată în instanţă. Noua formaţiune, deja înregistrată în Registrul partidelor politice din România se numeşte Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS).

Cât despre dosarul de înregistrare a partidului România Mişcarea Împreună (RO+), acesta va fi retras. Solicitarea va fi adresată săptămâna viitoare Tribunalului Bucureşti, urmând ca Cioloş şi fondatorii MRI să se înscrie în PLUS.

"Am decis în primăvara anului acesta să depunem o cerere pentru înfiinţarea unui partid politic. De atunci au trecut mai bine de 8 luni şi nu am stat deoparte, nu am stat să aşteptăm, am făcut ce aţi văzut, coordonatori regionali au început să lucreze şi din cei 60.000 de oameni - care când am anunţat intenţia de a face o formaţiune politică şi-au manifestat susţinerea pe o platformă internet - dintre ei am început să selectăm pe cei mai dinamici care au constituit grupuri de iniţiativă în fiecare judeţ. Avem deci deja o structură în ţară, coordonatori regionali, grupuri de iniţiativă judeţene. Suntem gata să trecem la treabă", a anunţat Cioloş la Cluj.

Fostul premier a mai explicat că, pe fundalul tergiversării înfiinţării Ro+, a apărut nevoia unei alternative, şi colegi de-ai săi, oameni care au dorit să ajute şi care au rămas anonimi, au depus cerere de înfiinţare a Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii. Cioloş a precizat că el şi ceilalţi opt fondatori ai formaţiunii care n-a mai apucat să prindă viaţă (RO+) se vor înscrie în noul partid.

"Vrem să construim o Românie care să fie pe PLUS, e un partid care împărtăşeşte aceleaşi valori şi principii pe care noi le-am construit în ceea ce am fi vrut să fie Mişcarea România Împreună. (...)Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine", a declarat Cioloş, îndemnându-i pe cetăţeni să se înscrie în noua formaţiune.

"Alături de o bună parte din echipa de lângă mine am avut experienţa guvernării în 2016. Am muncit pentru Romania, cu bună-credinţă, fără minciună, fără populism. Acestea au fost obiectivele şi valorile pe care ni le-am asumat.

Acum doi ani, după alegerile din decembrie 2016 am promis că voi rămâne activ, că voi rămâne implicat, că voi continua să muncesc pentru o Românie mai bună. Schimbarea în bine a României trebuie să fie viziunea unui proiect politic.

Un proiect politic pe care mi-l asum, alături de voi. Pentru mine, un partid nu este un scop în sine, ci un vehicul, un mijloc pentru a crea cadrul unei vieţi de calitate în România. Ştiţi că în martie anul acesta am început demersurile pentru înregistrarea partidului Mişcarea România Împreună.

Mişcarea a fost permanent hărţuită de oameni convinşi că lumea pe care o văd ei este singura posibilă – o lume a extremelor, a urii, a fricii. Nu vă voi spune acum despre cine este vorba pentru că nu merită să aibă această reclamă.

Cert este că înregistrarea acelui partid se mişca extrem de încet, atât de încet încât riscam să ratăm participarea la primele alegeri din martie 2019.

Aşa cum au fost oameni decişi sa ne împiedice, tot aşa au fost oameni decişi sa ne ajute. Din septembrie încoace a început construirea unei alternative. Din septembrie încoace, între partidele care au fost înregistrate se numără şi un partid pe care sa îl putem numi al nostru.

Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii – pe scurt, PLUS, a fost validat săptămâna aceasta. Acum două zile a fost înregistrat formal in Registrul Partidelor Politice.

De doua zile, avem vehiculul cu care să începem proiectul politic de schimbare în bine a României. De azi, PLUS (www.ro.plus) este partidul vostru!" a adăugat Cioloş pe Facebook, ulterior lansării de la Cluj.

Materialul video de la lansare poate fi urmărit mai jos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne