Dacă se prăbuşeşte Suedia, Norvegia va încălca Convenţia de la Geneva pentru a-şi proteja graniţa

Pentru a reduce fluxul de refugiaţi care vin în Norvegia din ţările nordice şi Rusia, premierul norvegian propune o lege potrivit căreia solicitanţii de azil care nu provin din zone de conflict să nu poată pătrunde pe teritoriul ţării.
Premierul norvegian Erna Solberg.
Premierul norvegian Erna Solberg. (Captură Foto)

Suedia intenţionează să deporteze aproximativ 80.000 de refugiaţi în acest an dar, conform premierului norvegian Erna Solberg, ar putea fi puţin prea târziu pentru a împiedica ţara să nu se prăbuşească.

Solberg este atât de îngrijorată încât a propus o lege de urgenţă care permite Norvegiei să refuze solicitanţii de azil ajunşi la graniţa sa în cazul în care situaţia în Suedia devine foarte dificilă.

“Este vorba de o propunere în caz de forţă majoră”, a declarat Solberg într-un interviu cu Berlingske, adăugând că fluxul de migranţi continuă şi toţi ajung până la urmă în Norvegia pentru că se află la capătul Europei.

Legislaţia respectivă va fi prezentată în curând Parlamentului şi se estimează că va fi adoptată de aleşi, arată website-ul Zero Hedge.

Conform planului, solicitanţii de azil care vin din Rusia sau din alte ţări nordice vor fi respinşi imediat dacă nu provin direct din zone de conflict.

Revista suedeză online anti-imigraţie Fria-Tider a descris propunerea în felul următor: “Norvegia se pregăteşte acum să denunţe Convenţia de la Geneva şi să îşi protejeze frontiera cu Suedia cu ajutorul forţei, respectiv să nu primească solicitanţi de azil.”

Asociaţia Barourilor din Norvegia susţine că iniţiativa ar reprezenta o încălcare a obligaţiilor internaţionale ale ţării precum şi a drepturilor umane fundamentale. Dar Solberg nu cedează, susţinând că ţara ei trebuie să adopte “unele măsuri pentru cel mai rău scenariu”.

În octombrie 2015, ministrul suedez de Externe Margot Wallstrom, descriind situaţia generată de criza refugiaţilor, a declarat: “Majoritatea oamenilor simt că nu putem menţine un sistem în care anual sosesc poate 190.000 de persoane. Pe termen lung, sistemul nostru se va prăbuşi.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe