„Dacă noi am reuşit să trecem munţii, cei care au speranţe aici la Bucureşti pot să treacă strada” - marşul Speranţei, la final

Cinci persoane au pornit pe jos acum 11 zile într-un "marş al speranţei" spre Bucureşti, pentru a lua parte la mega-protestul pentru justiţie. Pe drum li s-au alăturat şi alţi români, printre care patru nevăzători. Ajunşi astăzi în Bucureşti, participanţii la marş transmit: "Ieşiţi în stradă!"
protest victoriei
protest victoriei (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

Românii plecaţi pe jos din Cluj în Marşul Speranţei şi cei ce li s-au alăturat pe drum pentru a lua parte la mega-protestul pro-Justiţie de astăzi, au ajuns în Bucureşti în dimineaţa zilei de sâmbătă.

După zile în şir de mers prin frig, în etape de câte 40 de kilometri, participanţii la marş au intrat în această dimineaţa în Capitală şi, în drumul spre Piaţa Universităţii, au trecut şi pe la sediile ALDE şi PSD şi au făcut o escală simbolică în Piaţa Victoriei, epicentrul protestelor Rezist.

„Ieşiţi în stradă de câte ori nu vă convine, ieşiţi în stradă şi ieşiţi în număr cât mai mare”, le-a transmis bucureştenilor, din piaţa Victoriei, iniţiatorul acestui marş, Sorin Bobiş, în timp ce Valeriu Borşan, unul dintre cei patru nevăzători le-a amintit şi el românilor că e timpul să iasă din casă.

„Dacă noi am reuşit să trecem munţii cu speranţele noastre, cei care au speranţe aici la Bucureşti pot să treacă strada, e foarte simplu şi atunci se rezolvă problemele, suntem mulţi şi problemele sunt rezolvate!” a declarat Borşan.

Potrivit nevăzătorului, marşul a fost unul lung şi greu, cu momente foarte emoţionante:

„Au fost multe momente frumoase (pe drum). Unul dintre ele a fost acela când trecând din Transilvania în Ţara Românească, aşadar între Braşov şi Prahova, la limita dintre cele două judeţe, un bătrânel ne-a întâmpinat acolo cu un drapel, cu o farfuriuţă cu pâine şi sare, cu multe speranţe, dar şi cu lacrimi în ochi. A fost o chestiune extraordinară. Ne-a marcat pe toţi cei care am trecut pe lângă acel domn”, spune Borşan.

Doar la intrarea în Bucureşti protestatarii au avut un moment mai neplăcut, se plânge Borşa, respectiv jandarmii i-ar fi împins pe poduri.

În Capitală clujenii au fost întâmpinaţi de zeci de cetăţeni, printre care şi români din Diaspora, care au venit de la mii de kilometri distanţă pentru a-şi manifesta solidaritatea cu ţara şi a se implica în schimbarea ei în bine.

„Eu am venit special de la Paris pentru că mi-am luat un angajament să particip şi să fiu alături de românii mei din ţară pentru aceleaşi revendicări. Fac parte dintr-un grup mai amplu care facem manifestanţii solidare cu românii noştri de aici, se numeşte Rezistăm şi la Paris. Ai mei protestează astăzi în Piaţa Drepturilor Omului la Trocadero, să fie vizibil în lume.

Toţi ne vrem o ţară la standarde europene, civilizată, fără corupţie, cu conducători cu dosare penale şi nu vrem ca legile justiţiei să fie propuse şi făcute pe măsura a doi penali – cel de la Senat şi cel de la Camera Deputaţilor. E un caz unic în lume aşa ceva ca un penal condamnat şi în curs de judecată pentru alt dosar să propună legile justiţiei”, a declarat un medic anestezist, venit tocmai de la Paris pentru protestul de astăzi.