"Dacă le trecea cumva prin cap să verifice, eram morţi". Cunoscut jurnalist relatează cum a reuşit să ajungă pe Belina

Liviu Dragnea la pescuit în Deltă
Liviu Dragnea la pescuit în Deltă (Facebook)

Jurnalistul Dan Tapalagă, autor sau co-autor al mai multor articole publicate de Hotnews.ro despre micul „paradis” la Dunăre deţinut de Teldrum - insula Belina -, locul preferat pentru pescuit al lui Liviu Dragnea, a povestit, luni, pe pagina sa de Facebook peripeţiile prin care a trecut în 2017 când a filmat cu o dronă zona respectivă.

„Guvernul Orban anunţă că lacul Belina şi braţul Pavel se întorc la stat, după ce ani de zile a fost locul de relaxare şi pescuit al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Am anchetat în premieră afacerea Belina împreună cu colegul Marian Pavalasc când Dragnea era jupânul României. La începutul lunii mai 2017 am filmat cu drona proprietatea, riscând totul. Au urmat o serie de texte, DNA a deschis propria anchetă.

Dragnea a ripostat dur, trimiţând fiscul la hotnews.ro şi la Rise Project, care ancheta în paralel afacerile din Brazilia. Pe atunci, în afară de câţiva colegi din presă, nimeni nu s-a atins de subiecte. Tăcere de mormânt”, scrie jurnalistul pe platforma de socializare.

În postarea sa, Dan Tapalagă relatează cum a reuşit, în urmă cu trei ani, să pătrundă incognito pe proprietatea lui Dragnea, cu toate că era straşnic păzită, dându-se împreună cu un alt coleg drept angajaţi ai unei firme de decoraţiuni interioare.

„O să vă dezvălui un mic secret profesional. Cum am reuşit să intrăm pe proprietatea lui Dragnea în urmă cu trei ani, când era straşnic păzită şi nu puteai intra în perimetru fără să te intercepteze rapid angajaţii unei firme de pază.

Am făcut un mic incognito, mă mir şi azi că a ţinut. Pe Marian erau puţine şase să-l recunoască, în ce mă priveşte era mult mai riscant.

Am zis că suntem de la o firmă de decoraţiuni interioare trimisă de Dragnea să-i amenajeze puţin locul de distracţii.

Marian, cu calităţile lui de actor desăvârşit i-a convins, am intrat, a filmat, ne-am asigurat că Dragnea merge frecvent acolo chiar de la sursă”, povesteşte Dan Tapalagă.

Jurnalistul recunoaşte că actul său a fost unul nebunesc, dar afirmă că i-a reuşit tocmai pentru că nimeni nu şi-ar fi imaginat „că există cineva atât de dement încât să pretindă că e trimis de Dragnea şi să nu fie”.

„Dacă le trecea cumva prin cap să verifice, eram morţi. Dar nu le-a trecut, nu-şi imaginau cred că există cineva atât de dement încât să pretindă că e trimis de Dragnea şi să nu fie.

Am mers cu un Opel Corsa vechi prin hârtoapele de la Belina unde fostul lider PSD mergea de obicei cu elicopterul. Îmi amintesc dispreţul cu care ne-a întâmpinat paznicul. Vai de capul vostru ne-a zis, păi cu maşina asta veniţi şi voi? I-am răspuns: n-avem ce face, şefule, suntem sclavi, ca şi tine. Hai, arată-ne cum ajungem la Dragnea că avem treabă.

Şi ne-a arătat”.