Dă Guvernul amnistie şi graţiere? Greblă: Cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe

Toni Greblă neagă faptul că ar fi vorbit despre amnistie şi graţiere cu liderii coaliţiei la putere sau în guvern.
Tony Greblă, numărând struţii la DNA
Tony Greblă, numărând struţii la DNA (Epoch Times România)

Prezent luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - instanţă care a amânat astăzi judecarea dosarului său - secretarul general al Guvernului Toni Greblă a susţinut luni că nu a discutat nici în Executiv şi nici cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă despre un proiect privind amnistia şi graţierea. Pe de altă parte, Greblă a precizat că "nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe".

Întrebat luni de presă dacă situaţia completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă ar fi un argument pentru lansarea unui proiect de lege sau de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, Grebla a răspuns:

"Sigur că este o situaţie atipică. De câţiva ani de zile, cele mai importante completuri de judecată ale Înaltei Curţi au funcţionat şi au fost compuse altfel decât a prevăzut legea şi, din acest punct de vedere, cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe. Care sunt acelea nu aş putea să vă spun eu acum", a afirmat Toni Greblă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă la nivelul Guvernului s-a discutat un astfel de proiect sau dacă a vorbit pe această temă cu liderii coaliţiei la Guvernare, Călin Popescu-Tăriceanu ori Liviu Dragnea, Greblă a negat: "Eu nu am în atribuţiile demnităţii pe care o ocup problemele de justiţie, astfel încât nu am auzit că la nivelul Guvernului să fie purtată o astfel de discuţie. (...) Vreau să vă spun că mai multe opinii mi-aţi cerut dumneavoastră decât domnul preşedinte Dragnea, care nu a purtat nicio discuţie cu mine, nici cu doamna premier nu am purtat o asemenea discuţie".

Magistraţii Înaltei Curţi au decis astăzi amânarea a 25 de dosare aflate pe rolurile completurilor de 5 judecători, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis - în urma solicitării avocatului lui Liviu Dragnea, anularea tragerii la sorţi a completurilor, din 9 noiembrie. Printre procesele amânate se numără şi cel al lui Toni Grebla, precum şi cel al liderului PSD.

La amânare s-a ajuns după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis în data de 23 noiembrie cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ÎCCJ privind tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie. Decizia nu e definitivă, dar instanţa a decis suspendarea executării hotărârii ÎCCJ până la soluţia finală.

Reamintim că, după ce a obţinut în urma unei decizii CCR schimbarea primului complet de cinci judecători la care a ajuns apelul în dosarul Bombonica, liderul PSD Liviu Dragnea a contestat şi cel de al doilea complet de la instanţa supremă şi avut câştig de cauză.

Ulterior, adunarea generală a judecătorilor Înaltei Curţi a decis ca şedinţele de judecată din 3 şi 10 decembrie de la completurile de 5 judecători (C5) să se amâne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne