Cutremur de magnitudinea opt loveşte partea sudică a Mexicului

(Pixabay)

UPDATE: Cel puţin 60 de persoane au fost ucise în acest cutremur şi pe cuprinsul ţării au fost raportate numeroase pene de curente.

US Geological Survey a înregistrat cel putin 20 de replici de magnitudine 4,0 sau mai mari într-un interval de cinci ore de la principalul cutremur.

De asemenea, numeroase locuinţe, birouri guvernamentale şi clădiri ale unor firme şi companii au fost dărâmate.

* * *

Seismul a survenit joi seara şi a avut, conform US Geological Survey (USGS), gradul 8 pe scara Richter.

Centrul pentru avertizarea în caz de tsunami a notificat autorităţile mexicane că pot exista valuri devastatoare care să lovească coasta Mexicului, şi de asemenea Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras şi Ecuador.

Deşi nu există rapoarte privind pagube majore imediate, agenţia de protecţie civilă a Mexicului a declarat că seismul este cel mai puternic înregistrat din 1985, când un fenomen asemănător a luat mii de vieţi, distrugând clădiri întregi.

Epicentrul seismului a fost înregistrat la 123 km de oraşul Pijijiapan in statul mexican Chiapas. Unda de şoc s-a resimţit până în Mexico City, unde localnicii au ieşit în stradă, iar reţeaua de alimentare cu energie electrică a fost vătămată în zone ale oraşului.

Cutremurul s-a resimţit şi în Guatemala, care are o graniţă cu statul Chiapas.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință