Curtea Supremă a decis: Darius Vâlcov, în arest la domiciliu

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

Curtea Supremă a decis joi plasarea în arest la domiciliu a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, la o zi după ce după ce colegii lui senatori au aprobat cererea DNA de ridicare a imunităţii acestuia. Decizia nu este însă definitivă, aceasta putând fi contestată de procurorii DNA.

Darius Vâlcov a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, şi i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Procurorii DNA susţin că Darius Vâlcov şi-ar fi primit "comisionul" în pungi de plastic, banii fiindu-i daţi în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei, suspecţii din dosarul Vâlcov afirmând că au fost situaţii în care s-au întâlnit cu Vâlcov chiar şi în cimitir. Mai mult, oamenii legi i-ar fi găsit recent lui Vâlcov, într-un seif, lingouri de aur, un tablou de Renoir, dolari etc.

Mai multe despre dosarul lui Vâlcov aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne