Curtea de Apel va examina legalitatea hotărârii invalidării alegerilor din Chişinău. Andrei Năstase: Judecătorii sunt presaţi

Prima instanţă a invocat drept temei pentru invalidarea alegerilor contestaţia depusă de socialişti pe motivul că Andrei Năstase ar fi făcut agitaţie electorală în ziua scrutinului îndemnând alegătorii să iasă la vot.
Curtea de Apel Chişinău
Curtea de Apel Chişinău (facebook.com)

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase a anunţat că ”hotărârea criminală şi agramată a antijudecătoarei lui Plahotniuc” de invalidare a alegerilor pentru Primăria Capitalei a fost atacată la Curtea de Apel Chişinău, iar şedinţa de judecată va avea loc joi, la ora 15.00, totodată acesta îşi roagă prietenii de pe Facebook, simpatizanţii să vină şi să-l susţină în număr cât mai mare.

”Există informaţii că şi judecătorii de aici au fost presaţi pentru a menţine hotărârea GBC-ului, iar completul de la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) deja e constituit din personaje apropiate oligarhiei, şi e gata să comită orice infracţiune”, a adăugat Năstase.

Judecătoria Chişinău (sediul Centru) nu a validat marţi seară mandatul de primar al Chişinăului câştigat de Andrei Năstase pe 3 iunie, în faţa contracandidatului socialist Ion Ceban. Potrivit deciziei motivate a primei instanţe, drept temei pentru invalidarea scrutinului a servit contestaţia depusă de socialişti pe motivul că Andrei Năstase ar fi făcut agitaţie electorală în ziua votării îndemnând alegătorii să iasă la vot.

Drept argument că această încălcare a influenţat rezultatele scrutinului, judecătoarea Rodica Berdilo a invocat „zecile de mii” de vizualizări pe care le-au avut pe Facebook îndemnurile la vot lansate de Andrei Năstase şi se precizează că numărul de vizualizări e mai mare decât diferenţa de voturi dintre candidaţi în turul doi.

Hotărârea a fost imediat criticată de mai mulţi experţi care susţin că îndemnul la vot nu poate fi egalat cu agitaţia electorală. Ei mai observă că politicienii au chemat la vot şi în scrutinele precedente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe