Curtea de Apel decide: Ilan Shor plasat în „arest la domiciliu”, iar Vasile Bârcă în „arest”

(photos.com)

Curtea de Apel Chişinău a examinat, luni, contestaţiile făcute de procurori referitor la schimbarea măsurii de "arest la domiciliu" în „arest” pentru Ilan Shor şi Vasile Bârcă, foşti preşedinţi ai Băncii de Economii din Republica Moldova. La rândul lor, cei doi bancheri au contestat încheierea Judecătoriei Buiucani privind mandatul de "arest la domiciliu", solicitând instanţei de recurs cercetarea lor în stare de libertate.

În urma deciziei Curţii de Apel, Viorel Bârcă a fost arestat şi îşi va petrece următoarele 30 de zile în în izolatorul CNA. În cazul lui Ilan Shor, instanţa de recurs a respins cererile procurorului şi avocaţilor acestuia, menţinând încheierea Judecătoriei Buiucani, astfel că omul de afaceri se va afla în continuare în arest la domiciliu.

Săptămâna trecută au fost găsiţi vinovaţi doi membri ai Consiliului de Administraţie al Băncii Sociale, iar potrivit unui comunicat de presă al CNA, marţi, 19 mai, instanţa de recurs urmează să se pronunţe asupra măsurii de reprimare în privinţa unuia dintre ei. În prezent acesta se află în arest la domiciliu în urma unei încheieri emise de către Judecătoria Buiucani. Procurorii, însă au contestat decizia judecătorului de instrucţie, cerând anularea încheierii şi cercetarea învinuitului în stare de arest.

Precizăm că în urma mai multor percheziţii a ofiţerilor CNA a fost reţinut şi unul dintre beneficiarii creditelor neperformante de la BEM. Omul de afaceri ar fi intrat în posesia a 2.800.000 de dolari punând în gaj o serie de imobile la un preţ cu mult sub suma creditului acordat. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu, iar decizia poate fi contestată cu recurs.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe