Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţie pe Igor Dodon pentru a cincea oară

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/dodon igor)

Curtea Constituţională de la Chişinău a decis luni, 10 decembrie, pentru a cincea oară suspendarea temporară din funcţie a preşedintelui Igor Dodon după refuzul repetat al acestuia de a promulga Codul Serviciilor Audiovizuale, legii privind instituirea Zilei Europei pe 9 mai, de alocare a unui teren pe locul fostului Stadion Republican pentru construcţia noului sediu al ambasadei Statelor Unite şi două legi cu privire la subordonarea Inspectoratului General de Carabineri premierului şi nu preşedintelui.

În replică, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că noul Cod al audiovizualului ar presupune cenzura presei, iar subordonarea Inspectoratului General de Carabineri premierului, ar submina funcţiile constituţionale ale preşedintelui în calitatea sa de comandant Suprem al Forţelor Armate.

„Nu voi ceda în niciuna din aceste chestiuni şi sunt sigur că poporul Moldovei mă va susţine. După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată şi o nouă componenţă a Curţii Constituţionale”, a promis şeful statului.

După decizia Curţii Constituţionale a Moldovei, legile menţionate vor putea fi promulgate de spicherul Andrian Candu sau de premierul Pavel Filip care vor semna decretele prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe