Cuplu japonez infectat cu virus Wuhan s-a vânturat prin Hawaii la bordul unor avioane

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)

Un cuplu din Japonia, care a fost mai apoi diagnosticat cu infecţie produsă de coronavirusul Wuhan, a zburat cu două avioane ale companiilor Delta şi Hawaiian Airlines. Incidentul a avut loc pe 6 februarie.

Delta a declarat că încearcă, împreună cu Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi autorităţile japoneze, să contacteze orice pasager care ar fi putut să zboare cu aceeaşi cursă.

„Suntem conştienţi de rapoartele conform cărora doi clienţi care sunt trataţi pentru infecţie cu virusul 2019-ncov, au călătorit recent între Honolulu şi Nagoya şi comunicăm cu oficialii de sănătate publică”, a declarat Delta pentru Fox News. Acesta a adăugat că va lua „măsurile necesare pentru a asigura siguranţa clienţilor şi a echipajului nostru”.

Cuplul a luat, de asemenea, zborul HA265 al Hawaiian Airlines din oraşul Hawaii către Honolulu pe 3 februarie, a confirmat compania aeriană.

Oficialii CDC au cerut companiei Hawaiian Airlines să furnizeze informaţii despre zborul „care a transportat un vizitator japonez ce s-a îmbolnăvit de atunci, şi la întoarcerea în Japonia cu o altă companie, a fost diagnosticat cu COVID-19”, a declarat Hawaiian Airlines pentru KHON2.

Cei doi japonezi, care au vârsta de 60 de ani, ar fi stat la hotelul Grand Waikikian, al companiei Hilton Grand Vacations, în Oahu. Pe 3 februarie, soţul a început să prezinte frisoane, fără febră.

Când bărbatul s-a întors în Japonia pe 8 februarie, a fost internat cu febră mare înainte ca oficialii să stabilească faptul că a contractat COVID-19 (denumire sub care OMS a escamotat virusul Wuhan la presiunea regimului comunist chinez). El a fost, de asemenea, diagnosticat cu pneumonie, a raportat KHON.

Soţia a fost testată şi ea, şi dusă la spital, anunţă oficialii.

Până în prezent, Statele Unite au publicat un număr de 29 de cazuri de COVID-19, dintre care 14 pacienţi care au fost evacuaţi dintr-o navă de croazieră (Princess Diamond) în largul coastei Japoniei în două baze militare pentru o perioadă de carantină de 14 zile.

Pasagerii care au ajuns duminică de pe Princess Diamond vor fi plasaţi în carantină la Baza Forţelor Aeriene Travis din California şi la Baza Forţelor Aeriene Lackland din Texas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe