Cunoscută protestatară #rezist nu este primită la examen pentru un post la primăria lui Negoiţă

De la adoptarea OUG 13 şi până în prezent, Marilena Piuca este aproape nelipsită de la protestele #rezist. De curând, Piuca a primit un preaviz iar, mai nou, i s-a interzis să intre la un examen pentru un post în cadrul Primăriei Sector 3.
Marilena Piucă
Marilena Piucă (Facebook)

Cunoscută protestatară #rezist, Marilena Piuca a avut neplăcuta surpriză de a se trezi că accesul la un examen la care se înscrisese în cadrul instituţiei în care lucrează - DGASPC Sector 3, îi este interzis fără nicio explicaţie, relatează newsweek.ro. Inspector de asistenţă socială, Marilena Piuca este unul dintre protestatarii constanţi ai mişcării #rezist prezentă în stradă de la adoptarea OUG 13 şi până acum.

Marilena Piucă a declarat pentru Newsweek România că s-a dus să dea examen pentru poziţia de inspector de specialitate gradul 1 A, din categoria personalului contractual, dar nu a fost primită în clădirea unde este angajată, fără vreo justificare.

„Nu am fost primită la examen cu motivaţia că nu sunt inclusă pe liste, deşi în data de 11 iunie, când m-am prezentat la acest examen, se făcea evaluarea tuturor celor care şi-au depus dosare pentru personal contractual. În cazul meu era vorba doar despre un post pe care îl deţin şi în prezent, inspector de specialitate gradul 1 A, având o vechime de peste 20 de ani în domeniu.

În 16 mai am primit preaviz, care îmi va expira pe 22 iunie, motivul oficial fiind că Serviciul Acordare Subvenţii pentru Încălzirea Locuinţei la care lucrez a fost desfiinţat. În aceste condiţii, toţi cei care lucrăm în acest serviciu am primit preaviz. În toată Primăria Sectorului 3 au fost peste 100 de persoane care au primit preaviz.

În paralel, Primăria a înfiinţat un serviciu identic denumit, Compartiment pentru Subvenţii pentru Încălzirea Locuinţei.

Conform legii, atunci când se fac restructurări, funcţionarii şi angajaţii din sistemul public sunt redistribuiţi sau au dreptul să se înscrie la examene pe posturile pe care le-au avut. Acest lucru l-am făcut şi eu, fiind pregătită pentru poziţia din noul compartiment, poziţie pe care am deţinut-o mai mulţi ani. Am respectat termenele de depunere a documentelor pentru înscrierea la acest concurs, precum şi toate celelalte proceduri. Nu am primit nicio explicaţie pentru că nu sunt primită să dau acest concurs, motiv pentru care am formulat deja o plângere în instanţă”, a explicat Marilena Piucă.

Mecanismul aplicat de Primăria Sector 3 este unul des folosit în administraţia publică: pentru că funcţionarii pot fi demişi cu greutate, se desfiinţează un serviciu, angajaţii fiind restructuraţi, apoi este înfiinţat sub o altă denumire, pentru a putea fi selectaţi doar cei care sunt agreaţi de conducerea politică a instituţiei publice, arată sursa citată.

Poziţia Primăriei Sector 3

Serviciul Relaţii cu Mass-media şi Societatea Civilă din cadrul Primăriei Sectorului 3 a comunicat Newsweek România că: „Marinela Piucă nu a optat în termenul comunicat pentru ocuparea unui post contractual vacant din lista posturilor pusă la dispoziţie pentru care îndeplinea condiţiile de ocupare şi ca urmare nu avea cum să depună cererea de înscriere la examenul de testare profesională. Niciun document depus de doamna Marilena Piucă nu respectă termenele şi cerinţele din procedura mai sus prezentată, acesta fiind motivul pentru care doamna Marilena Piucă nu s-a aflat în data de 11.06.2018 pe lista persoanelor înscrise pentru a susţine testarea profesională.

Doamna Marilena Piucă a depus opţiuni scrise, pentru mai multe posturi existente în ştatul de funcţii al instituţiei, vacanţe sau ocupate, dar nu a respectat Procedura privind organizarea şi desfăşurarea examenului de testare profesională a personalului contractual ale căror posturi au fost supuse reorganizării, termenele şi nici datele comunicate din preaviz.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne