Cunoscut sindicalist acuză. Noua lege a pensiilor, un dezastru pentru viitorii pensionari

Bogdan Hossu
Bogdan Hossu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Mult anunţata şi lăudata Lege a pensiilor va fi, de fapt, o catastrofă, a susţinut, la Realitatea TV, liderul sindical Bogdan Hossu. Astfel, conform liderului sindical Hossu, 65 la sută dintre viitorii pensionari se vor trezi, după ani lungi de muncă, în situaţia de a avea o pensie minimă. Acest lucru s-ar întâmpla pentru că doar de la un salariu minim brut mai mare de 4.600 de lei poţi să iei peste pensia minimă.

Conform liderului sindical, din lege reiese că toate persoanele care au salarii sub nivelul de 4.700 de lei vor lua pensia minimă.

Mai exact, proiectul de lege prevede că la timpul minim de contribuţie de 15 ani un român poate avea o pensie minimă de 45% din salariul minim pe economie şi poate ajunge, pentru fiecare an muncit în plus, la 75% din salariul minim pe economie. În consecinţă, unui salariat care a muncit 30 de ani i se garantează prin lege o valoare de 60% din salariul minim pe economie, ca pensie minimă. Deci, pentru a avea pensia minimă la 30 de ani munciţi ar trebui să ai un salariu de la 4.600 de lei în sus.

Bogdan Hossu a spus că introducerea pensiei minime va fi nimicitoare din punctul de vedere al motivării muncii, dar şi din perspectiva corectitudinii fiscale.

"Va face ca cel puţin 65% din salariaţi să aibă pensia minimă", a mai precizat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne