Cum verifica Udrea SRI-ul pe vremea lui Băsescu. Dezvăluirile "Maestrului" Ion Cristoiu stârnesc controverse

Un presupus fragment din jurnalul Elenei Udrea publicat de "Maestrul" Ion Cristoiu pe blogul său provoacă ample controverse în spaţiul public.
Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

"Cu el (cu Dan Andronic - n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an (2011 - n.r.) am aflat de la (Alina) Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut iniţial.

Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Până la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal", ar fi scris, în 2012, Elena Udrea în jurnalul său, potrivit cristoiublog.ro.

Dacă se verifică afirmaţiile din jurnalul fostei şefe PMP, ajuns în posesia jurnalistului Ion Cristoiu, consecinţele pentru cei implicaţi în aceast incident - Alina Bica, Elena Udrea şi Traian Băsescu - ţin de domeniul dreptului penal. Vorbim de intervenţii în mersul Justiţiei la cel mai înalt nivel.

"Interesant cum Alina Bica discuta cu Elena Udrea despre mandatele pe siguranţă naţională (care pun în pericol siguranţa României, cum ar fi vulnerabilitatea asta: agenţi ai serviciilor secrete străine infiltraţi pe lângă oamenii preşedintelui!) şi cum verifica ea dacă au fost sau nu emise", a comentat jurnalistul Ionel Stoica.

Trebuie remarcat faptul că Alina Bica nu avea cum să semneze mandate pe siguranţa naţională în 2011, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei, aşa cum susţine Cristoiu, fiind vorba mai degrabă de anul 2013, sau 2014, după numirea acesteia la DIICOT.

Întrebată de Epoch Times care sunt implicaţiile unui astfel de incident, avocata Claudia Postelnicescu a replicat:

"Implicaţiile sunt nefaste, în sensul că serviciile şi justitia au acţionat la ordinul unor politicieni de rang foarte înalt, ceea ce pune o umbră pe legalitatea şi corectitudinea actului de justiţie din ultimii ani. Ceea ce este foarte grav. Cetăţenii vor înţelege că justiţia este subredă şi că se face la comandă, iar asta va fi un bumerag extrem de toxic pentru lucrurile bune care s-au făcut în justiţie."